Ötvenkét egri gól Gödön

Ifjúsági csapatunk alaposan kitett magáét az előrejátékban, és valósággal megszórta vendéglátóját.


 

Az elmúlt időszak rosszabb periódusát követően, végre egy kis sikerélményben lehetett része az Eszterházy SC ifjúsági együttesének, hiszen a másodosztályú pontvadászat legutóbbi fordulójában tizenkilenc gólos győzelmet aratott. Mindezt tette úgy a társaság a Göd otthonában, hogy több, mint félszáz gólt szerzett, ami lehengerlő támadójátékról árulkodik.

– Szerényebb képességű csapathoz utaztunk az előrehozott bajnoki fordulóban, ennek nyomán az egész mérkőzés alatt nagy kedvvel, ügyesen játszott mindenki támadásban – kezdte értékelését a lányok edzője, Lakatos László.

– Ez a lőtt gólok számában is jól látszott, általában gyorsan és pontosan építgettük a támadásokat, kevés időt töltöttünk a hazaiak kapuja előtt. A védekezésünk viszont figyelmetlen és szellős volt szinte az egész mérkőzésen.

A második félidő első tíz perce kifogástalanul alakult, hiszen a nyitott formációnkban egy gólt sem kaptunk. A csapatból mindenkinek jó lett a statisztikája, mégis kiemelkedett Kóczián Eszter irányítójátéka, Csomós Panka dinamikája, valamint a sérüléséből visszatérő Ficzere Ágnes gólerőssége. A Tóth Abigél, Romány Kinga páros minden mutatóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 8. forduló
Gödi SE – Eszterházy SC 33-52 (17-28)
Göd, Balázsovits János Sportcsarnok, 30 néző.
V.: Bátori B., Imregi B.
ESC: Barta K. – Zákányi B. 7, TÓTH ABIGÉL 7, ROMÁNY K. 5, CSOMÓS A. 6, Dohány V. 4, Lénárt E. 4. Cs.: Nagy E. 4, KÓCZIÁN E. 5, Kovács D. 1, FICZERE Á. 7, Losonczi A. 1, Szendrődi L. 1. Edző: Lakatos László.

 

A 8. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – FKSE Algyő 36-27
Kazincbarcikai KSE – DKA 24-30
ENUSE – Óbudai KSE 30-35
Tempo KSE – Kézilabda Szeged SE 32-22

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.15.
(FOTO: Balogh Tibor)