Ötvennégy kapott gól

Harsányi Kálmán másodosztályú ifistái hiába támadtak jól a Borsod Sport Klub ellen, hátul könnyen sebezhetőnek bizonyultak.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A Borsodi Sport Klub csapatánál Felsőzsolcán vendégeskedtünk a bajnokság kilencedik fordulójában. Rendkívül kulturált, látványos és dinamikus játékkal rukkolt elő a hazai gárda, három olyan fiatallal is a fedélzetén, akik az eszterházys utánpótlásból kerültek át a nyáron. A visszarendeződésekkel még annyira nem is, a védekezéssel viszont annál jobban meggyűlt a bajunk. Minimális számú megállító faulttal és a rengeteg váltási hibával esélyt sem adtunk magunknak, hogy ellenfelünket lelassítsuk. Próbálkoztunk nyitott, zárt és vegyes védekezéssel is, de egyik sem akart összeállni. Támadásban nem mondanám, hogy rosszak voltunk, sőt, viszonylag sokszor jó minőségű helyzeteket tudtunk kidolgozni, de az is tény, hogy alul lőttük magunkat, illetve, hogy ötvennégy kapott góllal teljesen esélytelenek voltunk ellenfelünkkel szemben. A fizikai, életkorbeli, súlybeli és magasságbeli különbségeken túl, dinamikában is rendre alulmaradtunk. Mindamellett, hogy a hazaiak fantasztikusan játszottak és telis-tele voltak remek egyéni teljesítményekkel, természetesen csalódott vagyok a védekezésünk miatt. Bár bele kell még nőnünk a mezőnybe, ha fel akarjuk venni a versenyt a korosztály legjobbjaival, sokkal keményebbnek kell lennünk hátul.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 9. forduló
Borsod Sport Klub – Eszterházy SC 54-34 (27-16)
Egri gólszerzők: Kóczián Eszter 7, Soltó Julianna 6, Viszokai Viktória 5, Kocsmár Orsolya 4, Tóth Szabina 3, Kapusi Vivien, Losonczi Anna, Lászlófi Szófia 2-2, Kiss Eszter, Barta Zsófi, Bérczessy Sarolta 1-1.

 

A 9. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKSE – FKSE-Algyő 50-34
Gödi SE – Kazincbarcikai KSE 35-33
Rákosmenti KSK – Kézilabda Szeged SE 18-22
ENUSE – Kiskunhalasi UKSC 29-22

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.28.