Pénzügyőr után, Kozármisleny előtt

Jót szokott tenni az idegenbeli rangadó előtti napon történő elutazás, ami nem csak a meccsnapi táv kiküszöbölésében játszik fontos szerepet Pankotai Luca szerint.


 

– Két vesztes találkozó után sikerült visszatérni a győzelem útjára. A Pénzügyőr SE ötgólos legyőzése már egy olyan találkozó volt, amelyen a tőletek elvárt módon alakultak a dolgok?

– A győzelem szempontjából igen, de azért még mindig akadtak hibák – válaszolt Pankotai Luca, az Eszterházy SC felnőtt csapatának irányítója. – Mind védekezésben, mind támadásban voltak problémáink, amiért nem tudtuk korábban eldönteni a találkozó sorsát, de az mindenképpen pozitívum lehet számunkra, hogy le tudtuk győzni a Pénzügyőrt, és, hogy visszatértünk a helyes útra.

– Ahogyan te is mondod, a győzelem ellenére kívülről sok hibát észre lehetett venni a játékotokban. Véleményed szerint, mi az, amiben mindenképpen előre kell lépnetek, hogy még sikeresebbek legyetek?

– Folyamatosan visszatérő probléma a ziccerek befejezése, és ezzel legutóbb is hadilábon álltunk. Sok lehetőség maradt ki a fővárosban, hiába is alakítottuk ki a helyzeteket, és sokszor elléphettünk volna, mégis számos lövés nem zárult góllal. Emellett a védekezésen is van még min dolgoznunk, annak ugyanis a következő mérkőzéseken a csapat alappillérének kell lennie.

– Az, hogy több mint egy hónap után először nyertetek, kicsit helyreállította lelkileg a csapat önbizalmát?

– Nyilvánvalóan mindenkit megviselt az Algyő és a Komárom elleni két vereség, már csak azért is, mert meglehetősen régen fordult velünk elő utoljára, hogy egymás után két alkalommal is kikaptunk. Egyébként kicsit megtévesztő ez az egy hónap, mert valójában két meccsről beszélünk, csak ugye a kettő között ott voltak az ünnepek és ez a rövid téli szünet. A kérdésre válaszolva, jó volt végre újból nyerni, és nagyon bízunk benne, hogy nagyon sokáig nem fordul velünk elő hasonlóan rossz sorozat, mint előtte.

– Előző kérdésem arra irányult, hogy két nap múlva a szezon egyik legnehezebb összecsapása következik, hiszen az idén remekül szereplő Kozármisleny otthonában alaposan meg kell majd szenvedni a pontokért…

– Bár egy ideig úgy nézett ki, hogy idegenben jobban játszunk, mint hazai környezetben, de én alapjáraton sokkal jobban szeretek saját környezetben pályára lépni. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy alapjáraton idegenben mindig nehezebb, pláne akkor, amikor egy jó csapat az ellenfél. Hogyha visszagondolunk a tavalyi évre, akkor nyerni tudtunk Kozármislenyben, ami jó emlékeket ébreszt bennünk. Ennél az ellenfélnél mindig nagyon nehéz pályára lépni, és mindenkitől szükség van a százszázalékos teljesítményre ahhoz, hogy sikeres tudjál lenni. Most is ez a helyzet, mert csak akkor lesz esélyünk jó eredményt elérni, amennyiben mindenki pozitívan áll majd hozzá a találkozóhoz. Nem szabad görcsölni, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy nagy a tét.

– A bajnokság idei első meccsén hatalmas csatában egy gól döntött a javatokra a Kozármisleny ellen. Mit gondolsz, mi változott a két oldalon az azóta eltelt közel öt hónapban?

– Abból a szempontból teljesen más mérkőzés előtt áll a két csapat, hogy ahhoz képest mind a kettő együttes sokkal jobban összeállt. Biztos, hogy Kozármislenyben is beépültek azóta az új emberek, és ez látszik is ellenfelünk idei eredményein. Azt gondolom, mindkét csapat tisztában van azzal, hogy ebben a hosszú bajokságban minden egyes összecsapásnak nagyon komoly jelentősége van, hiszen láthatjuk, hétről hétre születnek meglepetés eredmények. Abban biztos vagyok, hogy tökéletesen fel lesz készülve egymás taktikai elemeiből a két gárda.

– Az elmúlt években mindig jól sült el, amikor egy nappal korábban utaztatok el egy-egy rangadó helyszínére. Most is ez lesz a helyzet, pénteken Pécsett alszotok, hogy a hosszú utazás ne vegyen ki belőletek. Neked személy szerint, ez segítség, vagy jobban szeretsz a saját ágyadban kelni meccsnapokon?

– Igazából én mindkét opciót elfogadom, egyikkel sincs problémám. Hozzáteszem, szerintem, én vagyok az egyetlen a csapatból, aki régóta megszokta már a baranyai utazást, mivel Mohácson lakom, úgyhogy onnan semmi sincs közel. Nekem tehát ez egy megszokott út lesz, a csapatnak viszont jót fog tenni, hogy már pénteken elutazunk. Az általad említett korábbi túrákkal kapcsolatosan is mindig ez volt a helyzet, és nem is elsősorban arra gondolok, hogy nem a meccs napján kell hosszú órákat utazni, sokkal inkább arra, hogy így jobban együtt vagyunk, és nem csak a pihentetés szempontjából, de lelkiekben is sokkal jobban egymásra, ezáltal a mérkőzésre tudunk hangolni.


 

Emlékeztető:

NB I/B, 15. forduló
Pénzügyőr SE – Eszterházy SC 25-30

A 16. forduló mérkőzése:
Kozármisleny SE (3.) – Eszterházy SC (2.)
Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, január 28., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2023.01.26.
(FOTO: Szepesi Áron, Szántó György)