Play-off pontok Algyőről!

Akár már az első félidőben is komoly előnyre tehetett volna szert az Eszterházy SC, végül mégis a végjátékra maradt a döntés


 

Ahogyan a héten arról több alkalommal is írtunk, szokatlan időpontban, csütörtök este játszotta soron következő bajnoki mérkőzését az Eszterházy SC felnőtt alakulata, az ellenfelet pedig a keleti csoport negyedik helyét elfoglaló Levendula Hotel Algyő jelentette.

Az alapszakasz zárásának közeledtével, erre az összecsapásra is kiemelten oda kellett figyelni, hiszen a ma este folyamán megszerezhető két pontnak a későbbiekben komoly jelentősége lehet. Így állt hozzá a meccshez a vendég csapat, és azt már a kezdés után nem sokkal ki lehetett jelenteni, hogy végre remekül indult a hátsó alakzat teljesítménye.

Nagy Éva a kapuban nagy védéseket mutatott be, olykor bravúrokat is, és szinte minden lövést kiválóan lekövetett. Elől azért láttunk elkövetett hibákat, de a tizenegyedik percben így is 5-2-es egri fórnál jöhetett a találkozó első időkérése. Ez a háromgólos különbség meghatározta a továbbiakat is, hiszen átlagosan nézve, ilyen differencia mindig volt a két csapat között.

Amit még el lehet mondani az első etapról, hogy mindkét oldalon sok kapufát láthattunk, hazai oldalon akadt olyan akció is, amikor az első lövés a lécen csattant, majd a kipattanót megszervezve, az ismétlés is hasonló helyre érkezett. Alapjáraton nyugodtan szemlélhettük a játékot, és bosszankodni is csak olyan dolgok miatt volt okunk, hogy nem rázza le ellenfelét már a szünetig az ESC.

Erre nagyon jó alkalmat jelentett volna például a huszonhatodik minutum vége, amikor majd’ két percig kettős emberelőnyhöz jutottak a mieink. A támadásban rendkívül aktív Szecsődi Laura értékesített büntetőjét követően azonban plusz négyről nemhogy előre, hátrébb csúszott az egyetemista társaság. Kapott gól kettős hátrányból, elrontott lövés a másik oldalon, és máris megint szorossá vált az összecsapás.

Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon is rögtön jött két kiállítás, így egy szemvillanás alatt Alaxai Zoéék kerültek nehéz helyzetbe. Mégsem történt komoly változás az eredményben, az utolsó perc ugyanis az egri csapaté volt, egy időkérést követően, Györfi Dóra nagy átlövésével így a pihenőre visszaállt a plusz három.

A második játékrész két hazai büntetővel kezdődött, amit mindkét esetben Olha Nyikolajenko értékesített. Mindezt csak azért emeljük ki külön, mert az ukrán játékos már nyolcadjára tudott eredményes lenni, és bár nem kezdett a mérkőzésen, onnantól javult fel az algyői támadójáték, hogy pályára lépett. Hogyha ez nem lett volna elég rossz hír a szünet utáni újrakezdésnél, ismét kettős hátrányba kerültek a mieink, avagy újra nehéz pillanatok következtek.

Még csak néhány perc telt el a második félidőből, a házigazdát ez mégsem akadályozta meg abban, hogy egy 5-1-es sorozatot produkálva, a találkozó legeleje óta, visszavegye a vezetést (18-17). Innentől aztán valóban ki-kimérkőzés bontakozott ki, amit nagyon szerettünk volna elkerülni. Akárhogy is, nem lehetett mit tenni, össze kellett szorítani a fogakat, és küzdeni.

Szerencsére előbb-utóbb kezdték összeszedni magukat a lányok. Közeledtünk a mérkőzés utolsó tíz percéhez, ám ezelőtt még Kiser Panna időszaka következett. Az ujjtörése után úgy istenesen ezen az összecsapáson visszatérő balszélső sorra szállította a találatokat a pálya bal oldalán, 24-25-nél így végre ismét a vendég gárda vezetett.

És mintha csak ennyi, egy hirtelen jött varázsütés hiányzott volna ahhoz, hogy megint forduljon a meccs menete. A legnagyobb örömmel konstatálhattuk, hogy egymás után érkeztek az egri találatok, és úgy tűnt, kezd helyreállni a világ rendje. A legvégén már csak annyi idegeskedés jutott, hogy támadásban Alaxai Zoé egy Csáki Zsófival történő „belharc” után harmadik kétpercesével piros lapot kapott, így a kiváló beálló már a nézőtérről ünnepelhette csapata újabb sikerét. Merthogy az utolsó minutumokban már nem történt semmi váratlan, vagyis olyan idegenbeli rangadót húzott be az Eszterházy SC, amely két pont formájában a play-offban is számítani fog.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Annak ellenére, hogy viszonylag sok problémával küszködtünk, a csapat szépen összefogott, és a játékosok kihúzták egymást a nehéz helyzetből. Fontos győzelmet arattunk, köszönhetően, a csapatmunkának.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 16. forduló
Levendula Hotel Algyő – Eszterházy SC 27-32 (13-16)
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnoka, zárt kapuk mögött.
V.: Hársfalvi Zs., Mórocz R.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 3, Bató 5 (2), Alaxai 1, Szecsődi 8 (4), Györfi 6, Kiser 5. Cs.: Pankotai, Tóth Abigél, Zákányi 1, Kuti 2, Jurmann, Csomós A., Romány 1. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 6/4. ill. 6/6.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 2-5, 18. p.: 6-9, 24. p.: 10-13, 36. p.: 17-17, 42. p.: 20-20, 48. p.: 24-23, 54. p.: 24-28.

 

A 16. forduló további eredményei:

Békéscsabai ENKSE – Hajdúnánás SK 29-20
Kispest NKK – PC Trade Szegedi NKE 37-31
Tempo KSE – Csepel DSE 33-22
FTC U19 – Oxxo Energy Orosházi NKC 34-24

 

 

Fenyves Balázs, 2022.02.03.