Plusz huszonkettő a Böszörmény ellen

Harmadosztályú serdülő együttesünk már a szünetben kilenc góllal vezetett, a vége aztán valódi kiütés lett.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Hétvégén a Hajdúböszörmény ellen folytatódott az idei pontvadászatunk, amely során nem kezdtünk jól. Ellenfelünk az egész mérkőzés alatt lassan építette támadásait, általában egy, de volt, hogy másfél percig is ott volt a labda. Mi a befejezéseknél hibáztunk sokat, míg a másik oldalon szinte minden lövésből gól született az elején. Ezután viszont zsinórban kilenc egri gól el is döntötte a találkozó sorsát. Jelentősen feljavult a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is, elől pedig rendre jó döntéseket sikerült hoznunk. A második félidő talán még jobban sült el, folyamatosan gyorsítottuk a játékot és növeltük az előnyünket. Támadásban Soltó Julcsi, Kocsmár Orsi, Viszokai Viki, Nagy Kincső, Barta Zsófi és Lukács Lilla, míg hátul Kiss Eszter, Tóth Szabina és Bérczessy Sasa játéka tetszett leginkább. Kalcsó Luca és Sebők Fanni is több bravúrt bemutatott a kapuban, de igazából mindenki hasznosan játszott, sőt, minden egri mezőnyjátékos betalált. Külön örülök annak, hogy Koszorús Levente kollégám is részt vett a heti munkában. Egyrészt nagyon hasznos egyéni foglalkozást tartott, másrészt szeretek vele dolgozni. Az elmúlt években számtalan közös sikere volt valamennyi lánnyal, rengeteg remek sportoló jött már ki a keze alól.

Soltó Julianna, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – A lassabbra sikerült kezdésünk után az első félidő végére felgyorsult a játékunk. A kapusok bravúros védéseinek köszönhetően, egyre több gyorsgólt szereztünk, így növelve a különbséget. A kispadról érkezők is jól szálltak be, kitettek magukért. Összességében végig mi irányítottuk a játékot, büszkék lehetünk a csapat teljesítményére.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 19. forduló
Eszterházy SC – Hajdúböszörményi TE 42-20 (19-10)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 10, Kocsmár Orsolya 8, Viszokai Viktória, Nagy Kincső 5-5, Barta Zsófi 4, Lukács Lilla 3, Kiss Eszter, Tóth Szabina 2-2, Gyarmati Ágota, Bérczessy Sarolta, Gesztiványi Luca 1-1.

 

A 19. forduló további eredményei:

Villányász Füzesabonyi SC – Mezőkövesdi KC 28-31
Balkányi ISE – Újfehértó-Kállósemjén SzSE 34-39
Salgótarjáni SKC – Kazincbarcikai KSE 33-47
Sárospataki USI – Balmazújvárosi LKSE 17-58

 

 

Fenyves Balázs, 2023.05.03.