Plusz kettes második félidő a Loki ellen

Az első ugyanakkor mínusz tizennégyes volt, így összességében rosszat és jót is láthattunk bőven az NB I-es DVSC egri vendégjátékán.


 

Két jól, és egy rosszul sikerült felkészülési mérkőzés után az eddigi, és alighanem a nyár egyik legnehezebb ütközete követketett a tesztmeccsek sorában az Eszterházy SC felnőtt együttesének, péntek délután ugyanis az első osztályú DVSC Schaeffler gárdája volt a Leányka úti vendég.

Múlt héten Dorogon és Szentendrén is jobbik arcát mutatta az egyetemista társaság, tegnapelőtt azonban a Vasas SC elleni hazai összecsapáson egy nagyon fáradt egri csapatot láthatott a szépszámú közönség. A nyári alapozó időszak negyedik hetében már egyértelműen megjelent a fáradság, és az ezzel együtt mutatkozó holtpont, így jogosan merült fel a kérdés, két nappal az angyalföldiektől elszenvedett nyolcgólos vereség után, mire lesznek képesek a lányok egy stabil, élvonalbeli riválissal szemben.

Viszonylag gyorsan választ kaptunk erre, mert már a tizenkilencedik percre kialakult a kétszámjegyű különbség a felek között (4-14). A hajdúságiak tetszés szerint érték el találataikat, de közülük is kiemelkedett a hibátlanul játszó balszélső, Vantara-Kelemen Éva. Az első harminc percben összesen tizenhárom lerohanás gólt szereztek a cívisvárosiak, amihez azért az is kellett, hogy ebben az időszakban tizenöt eladott labdát (!) jegyezhettünk fel a házigazdánál.

Amikor a Vasas-meccs kapcsán azt mondtuk, hogy fáradt egri játékosokat látunk a pályán, akkor most ez még hatványozottabban volt igaz, tényleg hiányzott a kellő frissesség, és átütőerő a hazaiakból. Persze, nincs is ezzel semmi gond, elvégre is a Lokinak már két hét múlva elindul a bajnokság, a mieinknek pedig ugyebár még egy hónapjuk van a finomhangolásra, tehát a tudásbéli különbség mellett is voltak még hátráltató körülmények.

A szünetig tizennégy gólos hátrányba kerülő egyetemisták a folytatásban sem tudták igazán megnehezíteni ellenfelük dolgát, de aztán a második felvonás közepén megint jött egy jobb periódus. Ekkoriban különösen Brettner Zsófia szárnyalt a pályán, aki hol pontosan lőtt át, hol a kellő lendületet vitte bele a támadásokba. Akárhogy is, amennyiben csak ezt a félidőt nézzük számszerűen, iksz körül tartotta az állást Debre Viktor és Rutka Péter együttese.

A végén aztán kiderült a 35-23-as végeredményből, hogy ezt a harminc percet meg is nyerte kettővel az Eszterházy, ami azért mindenképp bizakodásra adhat okot. Szintén ezt érezhettük a nyáron érkező Pankotai Luca néhány ötletes megoldása kapcsán, de Kiser Panna sem ijedt meg a feladattól, amikor helyzetbe került, csakúgy, mint az – úgy néz ki – második számú beállóként előlépő Sepsi Réka sem, aki az utolsó tíz minutumban két bejátszásból egyszer eredményes is tudott lenni.

Összegezve, amennyiben nem lett volna az első félidő, csak a második, úgy igencsak elégedettek lehetnénk, azonban így sem kell keseregni. A nyári munka ezzel a mértani közepéhez érkezett. Négy hetet már a hátuk mögött tudhatnak a lányok, és még ugyanennyi van hátra szeptember 14-ig, amikor az Orosháza ellen már biztosan nem elégszünk meg egy jó félidővel…

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A felkészülési időszak kellős közepén járunk, és bizony már a szerdai, Vasas elleni edzőmérkőzésen is látható volt a lányokon a fáradság. Ilyen szempontból különös nehézséget jelent, hogy három nap leforgása alatt két erős csapattal játszottunk, pláne ma, a Debrecen ellen. Ismertük tavalyról mai vendégünket, amely nagyon erős együttes, és az első félidőben úgy robogott át rajtunk, mint annak a rendje. A második játékrészben voltak már jobb periódusaink, de még mindig van min dolgoznunk.


 

A felkészülési mérkőzés jegyzőkönyve:

Eszterházy SC – DVSC Schaeffler 23-35 (8-22)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Hantos D., Rózsahegyi B.
EKESC: Győrffy – Kuti 1, Iván E. 1, Brettner 6, Sári, Pados 5, Buzsáki. Cs.: Leiner – Pankotai 4, Bernát D. 1, Kobela 3, Dohány V., Kiser 1, Sepsi 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 1/0. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc 1-4, 12. p.: 2-7, 18. p.: 4-12, 24. p.: 6-16, 36. p.: 9-26, 42. p.: 12-28, 48. p.: 17-30, 54. p.: 20-33.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.08.16.
(FOTO: Kakuk Dániel)