Plusz kettő Barcikán

Nem kezdett jól harmadosztályú ifjúsági együttesünk, ám szünet után minden kisimult, és végül két ponttal térhetett haza Borsodból.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Az utolsó előtti fordulóban Kazincbarcikára látogattunk. Nem játszottunk túlságosan jól, főleg a védekezésünk nem volt az igazi, ennek eredményeképp húsz gólt kaptunk az első játékrészben, ami vészesen sok. A második félidőre védekezést váltottunk, fokozatosan visszajöttünk a meccsbe, sőt, a vezetést is átvettük, de háromgólosnál nagyobb előnyre képtelenek voltunk szert tenni. Lelkes ellenfelünk döntetlenre kapaszkodott a hajrához érve, mi azonban higgadtabbak tudtuk maradni és sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Támadásban Nagy Zója és Nagy Kincső is hasznosan és eredményesen játszott, de Ágó Sára és Dröszler Kitti is nagyon kellett, hogy győztesen utazhassunk haza. Már csak egy fordulónk van hátra, a Mezőkeresztes ellen pedig szeretnénk szépen búcsúzni az idei sorozattól.

Nagy Zója, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – A tabella állása szerint ez egy „tét nélküli” meccs volt, ennek ellenére mi úgy álltunk fel a pályára, hogy mindenképpen meg akarjuk nyerni. Nem kezdtük jól a mérkőzést. Fej-fej mellett haladtunk az ellenféllel, majd egy ennél is gyengébb etap következett, amikor kisebb előnyre tett szert a Szalézi DSE. A második félidőre összekaptuk magunkat, és bár sok hibával játszottunk, végül két góllal megnyertük a találkozót.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 20. forduló
Szalézi DSE – Eszterházy SC 33-35 (20-17)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 11, Nagy Kincső 9, Ágó Sára 6, Dröszler Kitti 4, Kerepesi Kata 2, Koncz Regina, Józsa Kiara, Gyarmati Ágota 1-1.

 

A 20. forduló további eredményei:

Szerencs DSE – Jászberényi TF DSE 29-20
Lóci DSE – Gyöngyösi KK 26-52
Mezőkeresztes VSE – TFSE 28-35

 

 

Fenyves Balázs, 2023.05.15.