Plusz tizenhárom az előrehozott meccsen

Másodosztályú ifjúsági csapatunk a tizenkét gólos Soltó Julianna vezérletével nagyon simán győzte le fővárosi ellenfelét.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Budapestre, a Rákosmenti KSK csapatához látogattunk a bajnokság következő mérkőzésén. Bár a kezdésünk nem tetszett, viszonylag könnyen kerültünk helyzetbe ebben a periódusban is. A befejezésekbe viszont sok hiba csússott, ennek köszönhető, hogy öt gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között a szünetig. Szemmel is látható különbség volt azonban mind kondiban, mind pedig a döntési helyzetek sebességében. A tizenhárom gólos különbség ezúttal reális volt, akár lehetett volna még nagyobb is, ha nem hagyunk ki ennyi helyzetet, és a védekezésünk kicsit összeszedettebb. Soltó Julcsi újra tizenkét gólt dobott, mellette Viszokai Viki és Szabó Sára öt-öt, míg Kóczián Eszter, valamint Tóth Szabina is négy-négy találattal zárt. Minden lány megkapta a lehetőséget és játszott legalább tíz-tizenöt percet, ám ettől függetlenül továbbra is keményen meg kell dolgozniuk a csajoknak a játékpercekért.

Viszokai Viktória, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Bár a mérkőzés eleje nem úgy kezdődött, ahogyan azt terveztük, de a cserék jól szálltak be. Emiatt, bár a védekezés sem volt még ekkor az igazi, viszonylag hamar négy-öt góllal elléptünk. A második félidőt sem úgy kezdtük, ahogyan szerettük volna, de szépen összeállt a védekezésünk ebben a játékrészben, ezért folyamatosan sikerült növelnünk az előnyünket. Így a kezdeti nehézség ellenére magabiztosan sikerült hazahoznunk ezt a két pontot. Úgy érzem, mindenki, aki pályára lépett, igyekezett kihozni magából a maximumot, ennek is köszönhetően sok volt a gólszerzőnk. Úgy gondolom, az egész csapat jól küzdött, és ennek lett az eredménye a siker.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, a 11. fordulóból előrehozott mérkőzés
Rákosmenti KSK – Eszterházy SC 27-40 (15-20)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 12, Viszokai Viktória, Szabó Sára 5-5, Kóczián Eszter, Tóth Szabina 4-4, Kocsmár Orsolya 3, Losonczi Anna, Barta Zsófi 2-2, Kiss Eszter, Szabó Kitti, Lászlófi Szófia 1-1.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.10.16.