Puha védekezés a Gyöngyös ellen

Hiába a több jó egyéni teljesítmény, hazai pályán szenvedett súlyos, tizenhét gólos vereséget harmadosztályú ifjúsági csapatunk.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A Gyöngyös ellen és hazai pályán folytatódott az U19-es harmadosztályú bajnokság. Nem mi voltunk a találkozó esélyesei ugyan, de jó védekezessél és kreatív támadójátékkal megnehezíthettük volna jobban is ellenfelünk dolgát. Nagyon puha volt a hátsó alakzatunk egész meccsen, nem kerestük, inkább kerültük a kontaktot. Bántóan kevés, húsz körüli volt egész meccsen a megállító fault számunk, ráadásul tele voltunk visszarendeződési és váltási hibákkal. Ennek köszönhető, hogy ismét rengeteg gólt kapott a csapat. Támadásban számos technikai hibát vétettünk és rengeteg ziccert hibáztunk. Függetlenül ettől, kapusunk, Biró Anna teljesítménye nekem személy szerint tetszett, de Nagy Kincső is energikusan és hasznosan szállt be a meccsbe, Nagy Zója pedig most is nagyon eredményes napot zárt. Pont azonban nem jár érte, amíg legalábbis a védekezésünkben ennyi a hiba, addig sansztalanok vagyunk erősebb csapatok ellen. Ezt kell megérteniük mihamarabb a csajoknak is.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 2. forduló
Eszterházy SC – Gyöngyösi KK 23-40 (12-22)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 13, Nagy Kincső 3, Koncz Regina, Dröszler Kitti 2-2, Hargitai Gréta, Kerepesi Kata, Cseh Alexandra 1-1.

 

A 2. forduló további eredményei:

Jászberényi TF DSE – Lóci DSE 37-12
TFSE – Dabas KC VSE 35-41
Szerencs VSE – Mezőkeresztes VSE 30-20

 

 

Fenyves Balázs, 2022.09.19.