Remek siker a Tempo ellen

Megtizedelt ifjúsági csapatunk sok jó teljesítménnyel, igazi csapatként szerepelve hozott haza két pontot.


 

Nem mondhatni, hogy túlságosan jó előjelekkel készült volna legutóbbi bajnoki mérkőzésére az Eszterházy SC ifjúsági alakulata. Emiatt is ígérkezett előzetesen nagyon nehéz találkozónak a Tempo KSE elleni idegenbeli fellépés, amit azonban így is remekül oldottak meg a lányok.

– Nem szoktam a körülményekre hivatkozni a csapatom teljesítményével kapcsolatosan, mert úgy gondolom, azokból kell mindig a legjobbat kihozni, akik jelen vannak. Legyen szó edzésről, vagy mérkőzésről, dolgozni kell – kezdte szokatlan módon hagyományos értékelését az egriek edzője, Lakatos László.

– Két dolgot most mégis megosztanék. Az egyik az edzés-látogatottság, a másik a sérülések ténye. A lányok iskolai órarendje nem teszi lehetővé, hogy mindenki jelen legyen a tréningeken, így sokszor tervezhetetlen a felkészülésünk. Sérültjeink már egy másik csapatot alakíthatnának. Fodor Laura, Fodor Ivett, Horváth-Vadon Zsófia, Barta Adelinda, Barabás Roxána, Ficzere Ágnes, Jurmann Gréta, és Szabó Sára még mindig nem léphet pályára egy ideig. Ilyen előzmények után léptünk pályára a jó erőkből álló Tempo KSE otthonában. A sok rossz előjel ellenére, magas színvonalú védekezéssel és ötletes, gyors támadásokkal az első félidőben jelentős előnybe kerültünk. Minden mutatóban mi irányítottuk a mérkőzést ebben a szakaszban. Sajnos a második játékrészben visszaesett a védekezésünk színvonala, és támadásban is sok technikai hibát vétettünk. Elbizonytalanodtunk, a hazaiak felzárkóztak, sőt, öt perccel a vége előtt már ők vezettek. Ettől viszont mintha mi lettünk volna higgadtabbak, mert zsinórban lőttünk négy gólt. A második félidei hat kiállítás sem tudott minket megállítani abban, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Egyénileg Romány Kinga magas színvonalú beállójátéka és védekezése, valamint Csomós Panka végjátékban nyújtott teljesítménye volt kiemelkedő. Kovács Dóra és Dohány Vanda védekezésben, Zákányi Blanka támadásban jeleskedett. A mérkőzés embere Tóth Abigél, aki minden mutatóban kiemelkedőt nyújtott. A sok jó teljesítmény ellenére úgy gondolom, ezt a mérkőzést a CSAPAT nyerte meg. Nagyon büszke vagyok a lányokra.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 5. forduló
Tempo KSE – Eszterházy SC 28-30 (9-15)
Budapest, Tempo Kézilabda Csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Illing Zs., Viczkó G.
ESC: BARTA K. – ZÁKÁNYI 8, TÓTH ABIGÉL 7, KÓCZIÁN E. 2, ROMÁNY 6, DOHÁNY V. 2, NAGY E. 2. Cs.: VÁRALLYAY V. – CSOMÓS A. 3, KOVÁCS D., SZABÓ K., LOSONCZI A., SZENDRŐDI L Edző: Lakatos László.

 

Az 5. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – Óbudai KSI 23-26
Debreceni Sportcentrum SI – Kézilabda Szeged SE 28-33
ENUSE – DVSC Schaeffler II. 37-43
DKA – Szeghalmi NKC 41-33

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.25.