Remekül sikerült első edzőmeccs

A nem túl bő keret ellenére is imponáló különbségű sikert aratott első nyári felkészülési mérkőzésén az Eszterházy SC.


 

Utoljára másfél éve találkozott egymással az Eszterházy SC felnőtt csapata, valamint kedd délutáni házigazdája, a Dorogi ESE. Az egyaránt az NB I/B-s bajnokságokra készülő együttesek jó edzőmérkőzést játszottak egymás ellen, ami a mieink szempontjából meg is nyitotta a felkészülési találkozók sorát.

Nehéz heteken van a túl a csapat, így igazi felüdülés volt, hogy mérkőzés-szituációkban kellett gyakorolni. Be is kezdtek a mieink, hiszen a támadásokban rendre gólokat sikerült szerezni, míg a kapuban Győrffy Alexandra eszén egyszerűen nem lehetett túljárni. Sem felállt fal ellen, sem pedig ziccerben nem találták a hazaiak az ellenszert az egriek hálóőrével szemben, így a tízedik percben már 8-2-re vezettek a vendégek.

Igaz, a felkészülési mérkőzéseken ez semmit nem számít, de akkor is jól eső érzés leírni, hogy felszabadultan játszottak Iván Emeséék. A következő öt percben azonban rendre rossz döntések következtek, a védekezés egyáltalán nem működött és egy 4-0-ás sorozattal zárkóztak a dorogiak. Brettner Zsófia helyett Pankotai Luca beállásával szerencsére új lendületet kapott a gárda. Jöttek a Sári Barbara-gólok is, aki ezúttal is a legeredményesebb játékosnak bizonyult. A szünetig hol az egyik, hol a másik csapat szerzett még gólt, így plusz nyolcas előny birtokában mentek pihenőre az egyetemisták. Pontosabban mentek volna, de olyan meleg volt, hogy inkább mindkét csapat csak a kispadig ment frissítőért.

A második játékrészben Leiner Bernadett állt a kapuba, aki Győrffy Alexandrához hasonlóan, stabilitást adott hátul a csapatnak. A játékrészben többnyire felforgatott felállásban játszott az Eger, de azt látni kell, hogy jelen pillanatban tizenhárom felnőtt játékos van, aki egészséges, és mivel az ifjúsági együttes is tornán vett részt, így kicsi volt a merítési lehetőség. Ezért is adódott az a helyzet, hogy Sepsi Réka volt a beálló, hiszen Sári Barbarát is pihentetni kellett. Ennek tudható be az, hogy a második félidő eredménye szorosabban alakult, mert akárhogy is nézzük, szokni kell még egymást.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Az első mérkőzésünk volt, és ez látszott is. Voltak pozitív dolgok a játékunkban, de azért láttam azokat is, amelyeken sürgősen javítani kell majd. Természetes, hogy ebben az időszakban nem vagyunk frissek, ennek ellenére azt gondolom, nagyon jól szolgálta a találkozó a felkészülésünket.


 

Felkészülési mérkőzés:

Dorogi ESE – Eszterházy SC 19-28 (9-17)
Dorog, 180 néző.
V.: Kovács K., Tóth J.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 1, Iván 3, Brettner 1, SÁRI 6 (1), Pados 4, Buzsáki 5. Cs.: LEINER – PANKOTAI 1, Bernát, Kobela 3, Kiser 2, Sepsi 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/4. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-4, 10. p.: 2-8, 15. p.: 6-8, 20. p.: 7-12, 25. p.: 8-14, 35. p.: 10-19, 40. p.: 14-20, 45. p.: 16-24, 50. p.: 18-26, 55. p.: 19-28.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.08.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)