Repülőrajt Csepelen

Az első félidőben még akadozott az egri támadójáték, ennek ellenére is nagyon magabiztos győzelem született az első bajnokin.


 

Elérkezett a nap, vasárnap délután az Eszterházy SC felnőtt alakulata számára is elkezdődött az NB I/B-s pontvadászat, méghozzá egy idegenbeli mérkőzéssel. A keleti csoport többi tagja már szombaton pályára lépett az első fordulóban, a mieinkre ezzel szemben a hét utolsó napján várt a mezőny egyik újonca, a Csepel DSE.

Ahogyan a héten több írásunkban is fogalmaztunk, abszolút kész állapotban várhatták a rajtot a lányok, akik fogadkoztak is a meccs előtt, hogy szeretnének jó teljesítményt nyújtva, a lehető leghamarabb eldönteni a két pont sorsát. Természetesen a hazaiak is maradandót szerettek volna alkotni első másodosztályú bajnokijukon, már csak azért is, mert a találkozónak helyet adó csarnok névadója, Laurencz László mesteredző is személyesen tekintette meg a szezonnyitót.

Meglepetésben is lehetett részük az egrieknek, akik kiváló hangulatban találták magukat a telt házas mérkőzésen. Tudnillik Csepelen kézilabdás napot tartottak, és a délelőtti órákban a Szeghalom serdülő gárdája is pályára lépett, amelynek edzője történetesen idősebb Zsadányi Sándor, az egyetemisták mesterének édesapja. Nos, a szeghalmi csapat szurkolóstul a helyszínen maradt, és dobbal, dudával, végig hangosan bíztatta a vendég együttest, amely társaság így szinte hazai környezetben érezhette magát.

Szerencsére az összecsapás is úgy indult, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Habár támadásban több rontott akciót is láthattunk, ennek ellenére nyolc perc után már 5-0-ra vezetett az ESC. Azért ezt az időpontot jegyezzük meg, mert nem sokkal ezután szerezte első gólját a házigazda, amely így tehát alaposan beragadt a rajtnál.

A folytatásban is sikerült tartani a meccs elején kialakult magabiztosabbnak nevezhető fórt, ugyanakkor az előrejáték finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után. Beszédes dolog, hogy, amikor az első egri időkérést elkönyvelhettük, még mindig csak kilenc szerzett találatnál jártak a feketemezesek, holott már több, mint huszonkét minutum eltelt a mérkőzésből…

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fővárosiak hálóőre, Kaffka Eszter nagyon sok védést mutatott be, persze ettől még illett volna hatékonyabbnak lenni a kínálkozó lehetőségeknél. A másik oldalon is jó kapusteljesítményt láthattunk, Nagy Éva első egri színekben játszott tétmeccsén máris remek produkcióval rukkolt ki, rengeteg ziccernél babonázta meg az ellen lövőit. A szemmel látható problémák ellenére sem érezhettük magunkat rosszul olyan értelemben, hogy esetleg kellemetlenül alakulna az eredmény, a második félidőre azonban elől sokkal élesebb Egerre volt szükség.

Fordulás után olybá tűnt, megoldódnak a problémák, legalábbis első négy támadásából rögtön négy góllal nyitott a vendég csapat. A szünetben balszélre beálló Kiser Panna elég hamar kamatoztatni tudta gyorsaságát, hiszen a 11-22-es eredménynél következő második hazai időkérésig három lerohanás főszereplőjévé vált. Nem mellékesen ezek is kellettek ahhoz, hogy kétszámjegyűvé duzzadjon a differencia.

Innentől aztán már valóban nem lehetett kérdés a találkozó végkimenetele, igazság szerint, egyedül az maradt talány, hogy sikerül-e tartani a legalább közte tízes különbséget. Érkeztek is a fiatalok, akik közül többen ismét ígéretesen mozogtak, így pedig tényleg nem maradt izgulnivaló a végére sem. Szezonnyitó bajnokiját ezzel a várakozásoknak megfelelően, nagyon magabiztosan hozta az Eszterházy SC, jövő szombaton az első hazai fellépésen azonban bizonyosan nehezebb kihívás vár majd a lányokra a Hajdúnánás ellen.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Örülök neki, hogy ennyire jól működött a hatosfalas védekezésünk. Amennyiben nem rontunk el ennyi ziccert, még ennél is nagyobb arányú győzelmet arathattunk volna.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 1. forduló
Csepel DSE – Eszterházy SC 20-33 (9-16)
Budapest, Laurencz László Sportcsarnok, 250 néző.
V.: Hornyik Zs., Zörgő R.
ESC: NAGY É. – Bernát D. 2, SZEBERÉNYI 1, Bató 5, ALAXAI 4, SZECSŐDI 6, Lengyel E. 2 Cs.: Leiner – Pankotai, Györfi 2, KISER 5, Romány, JURMANN 4, Tóth Abigél 1, Zákányi 1, Csomós A. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 2/2. ill. 1/0.
Kiállítások (kétperces): – ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-4, 12. p.: 1-6, 18. p.: 3-8, 24. p.: 5-9, 36. p.: 11-20, 42. p.: 23-25, 48. p.: 15-27, 54. p.: 19-30.

 

Az 1. forduló további párosításai:

Levendula Hotel Algyő – Kispest NKK 36-31
Békéscsabai ENKSE – FTC U19 34-22
Hajdúnánás SK – Oxxo Energy Orosházi NKC 27-25
Tempo KSE – PC Trade Szegedi NKE 35-24

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.12.