Rossz napjuk volt ifistáinknak

Igazi négypontos rangadót veszített el Harsányi Kálmán másodosztályú alakulata, így nem sikerült megelőzni a Kazincbarcikát.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Az azonos pontszámmal álló Kazincbarcika csapatát láttuk vendégül a bajnokság aktuális fordulójában. A találkozó eleje bár szorosan indult, de nem rólunk szólt, sok egri kimaradt helyzet jellemezte azt. A kezdő hatosunk védekezésén túl, Kocsmár Orsi első félidei játékát, Mrkva Zita jó beszállását, Lászlófi Szofi támadásban, valamint Losonczi Anna hajrában nyújtott teljesítményét láttam picit erősebbnek. Végig úgy éreztem, hogy a lányok tényleg mindent megtettek, és a hozzáállásukkal ezúttal sem volt gond, de nem működtünk jól. Nem voltak extra teljesítmények, ziccerek és hetesek tömkelegét hagytuk ki az egész mérkőzésen, a padról beszállók sem tudtak annyit hozzátenni, amennyit szerettek volna, ráadásul ahogy nőtt a különbség, elkezdtünk kapkodni és rossz döntéseket, technikai hibákat véteni. Ezek miatt szaladtunk bele ebbe a sima vereségbe. Szomorú vagyok, mert történhetett volna másképp, ám nem dőlt össze a világ. Ezek a lányok erőn felül teljesítenek egész évben, jól dolgoznak az edzéseken és általánosságban is sokkal összeszedettebbek, jobb teljesítményre képesek a mostaninál. Örömteli, hogy Szabó Kitti visszatért sérüléséből és ismét pályára léphetett csapatunkban. Rettentő ügyes lánynak tartom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan utoléri magát és nagy segítségére lesz a csapatnak.

Szabó Kitti, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Már nagyon vártuk a lányokkal ezt a mérkőzést, mert tudtuk, hogy a két csapat játéktudása nagyon hasonló. Sajnos az első félidő a sok kihagyott ziccerünk miatt is alakult úgy, ahogy, de nem lehetett kétségbeesni, mivel a szünetbeli ötgólos különbség nem tűnt ledolgozhatatlannak. Tény azonban, hogy ellenfelünk lélektani előnybe került és ezzel sajnos élni is tudott a meccs második felében. A decemberi térdműtétem után a héten elkezdhettem a labdás edzéseket, és a meccs utolsó negyedében újra pályára léphettem. Remélem, a felépülésem minél gyorsabban fog menni, és a következő meccseken már egyre többet tudok majd játszani. Ezen a vereségen most már nem bánkódhatunk, a következő mérkőzésre kell készülnünk. Sokkal több van bennünk.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 14. forduló
Eszterházy SC – Kazincbarcikai KSE 26-37 (15-20)
Egri gólszerzők: Kocsmár Orsolya 5, Szabó Hortenzia, Lászlófi Szófia 4-4, Losonczi Anna 3, Soltó Julianna, Kóczián Eszter, Barta Zsófi 2-2, Viszokai Viktória, Kiss Eszter, Tóth Szabina, Szabó Kitti 1-1.

 

A 14. forduló további eredményei:

Hódmezővásárhelyi LKC – Kiskunhalasi UKSC 34-27
Rákosmenti KSK – Borsod Sport Klub 19-29
Gödi SE – ENUSE 33-22
Kézilabda Szeged SE – FKSE-Algyő 15-28

 

 

Fenyves Balázs, 2023.03.14.