Rutinból kell lehozni

Debre Viktor szerint, a gyors visszarendeződésekre kell leginkább figyelni a gyors kézilabdát játszó ferencvárosi fiatalok ellen.


 

NB I/B, kelet, 7. forduló
FTC U19 (5.) – Eszterházy SC (1.)
Budapest, Elek Gyula Aréna, november 10., vasárnap, 18.00.
V.: Gál László, Ludvig Benedek.

 

Hiába játszott kedd este az első osztályú Szent István SE vendégeként tétmérkőzést az Eszterházy SC felnőtt csapata, a hét fő feladata még csak most következik. A hétközi Ligakupa-meccs után legalábbis újra az NB I/B keleti csoportja jelent kihívást, méghozzá egy olyan riválissal, amely alapjaiban jelenthet más feladatot az eddigiekhez képest.

– Való igaz, egy nagyon fiatal csapat ellen fogunk játszani, amit a neve is elárul, a legidősebb játékos tizenkilenc éves, a legfiatalabb meg tizenöt, tehát tényleg nem beszélhetünk magas átlagéletkorról – jellemezte az FTC U19-es gárdáját Debre Viktor, az egyetemisták mestere.

– Én úgy gondolom, hogy jó erőből állnak, ugyanazt próbálják játszani, mint a felnőtt csapat, más kérdés, hogy a minőség más, de ezzel próbálkoznak. Rengeteget futnak, ezért sem lesz egy egyszerű feladat, de nekünk az a dolgunk, hogy megverjük őket is. Nem hiszem egyébként, hogy gondunk lenne azzal, hogy egy ilyen rivális lesz az ellenfelünk, mert erre készültünk egész nyáron, fizikálisan bírnunk kell. Jól kell megszervezünk a visszarendeződéseinket, ezáltal is elkerülve a könnyű gólokat, és akkor nem lehet gondunk. Azt is élveznünk kell, hogy a Népligetben léphetünk majd pályára, de ezt a lányoknak kell érezniük. Természetesen most nem lesz annyi néző, mint tavaly az első osztályú bajnokság utolsó fordulójában, de nincs is ezzel semmi baj, a lényeg, hogy játszunk egy jó mérkőzést, és hozzuk haza a két pontot.

Ez a cél, hiszen egy, a bajnokságot hatból hat győzelemmel vezető alakulatnak nem is lehet más terve egy olyan találkozón, amelyen papíron is esélyesebbnek tűnik. Persze, ettől még okozhatnak kellemetlen perceket a zöld-fehér fiatalok, akik nem csak a K&H Ligában szereplő csapatuk szakvezetésének bizonyíthatnak, de saját maguknak is, hiszen az ellenfelet a pontvadászat listavezetője adja.

A mieinknek ezért is kell nagyon komolyan venniük az előttük álló hatvan percet, de ismerve a lányokat, ezzel aligha lesz gond. A már említett keddi Ligakupa-fellépés óta egyébiránt minden a szokott mederben zajlott. Annyi változás azért mégis történt, hogy a máskor csütörtöki nap helyett két alkalommal, szerdán, és pénteken is az együttes gyógytornásza, Nyerges Tibor foglalkozott a játékosokkal, ami már a két, egymáshoz viszonylag közel lévő meccs közti átállást segítette.


 

A 7. forduló további párosításai, eredményei:

2019. November 10., vasárnap
17.00.: GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Tempo KSE
17.00.: NKK Balmazújváros – Oxxo Energy Orosházi NKC
18.00.: Gödi SE – PC Trade Szeged
Kispest NKK – Hajdúnánás SK 31-31
Pénzügyőr SE – VS Dunakeszi 36-18

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.09.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)