Rutka Péter: MTK!

Kerek tíz év után távozik a klubot szinte saját gyermekeként szerető szakember.


 

Folytatódik a holtszezonban szokásos „játékoskeringő”, ám még mielőtt újabb érdekességeket jelentenénk be az Eszterházy SC felnőtt együttesének keretében, most egy, a klub vezetésében bekövetkezett változásról kell szót ejtenünk.

Kerek tíz esztendő után távozik ugyanis az egyetemista klubtól Rutka Péter. Az elmúlt években a felnőtt gárda csapatvezetőjeként, másodedzőjeként tevékenykedő szakember neve összeforrott az Eszterházy SC-vel, az, hogy az NB II-es kezdetektől napjainkban egy olyan egyesületről beszélünk, amely többször nyert másodosztályt, és kétszer is jelen volt a világ legerősebb női kézilabda bajnokságában, nagyon nagy százalékban az ő érdeme.

A játékosként kapus poszton szereplő szakember nyártól az élvonalbeli, patinás múlttal rendelkező MTK Budapest alakulatához csatlakozik, ahol a vezetőedző, Golovin Vladimir segítője lesz. Abban biztosak lehetünk, hogy a fővárosi kék-fehérek nagyon sokat nyernek érkeztével, hiszen személyiségéből adódóan lehet őt szeretni, vagy éppen ellenkezőleg, kevésbé kedvelni, egy valami biztos, az a fajta szellemiség, a csapatáért való odaadás, és lojalitás, ami komoly ismérve Rutka Péternek, mindenhol kamatozni tud.

A búcsú szavaiként nem tehetünk mást, minthogy a magunk szerény módján ezúton kívánunk nagyon sok szerencsét, és elismerést abban az új közegben, ahol most szerencsét próbál! Aki pedig kicsit is otthonosan mozog a kézilabda életben, pontosan tudja, habár női kézilabda klubról beszélünk az Eszterházy SC vonatkozásában, annak legnagyobb alakja int most búcsút a Leányka útnak

 

 

Fenyves Balázs, 2020.07.19.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)