Serdülőink is legyőzték a Tempót

Molnár Nikolett együttese a félidőben még ikszre állt a fővárosi csapattal, a végén mégis kilenc góllal nyert.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Csupán négy nap telt el az előző bajnokink után, és szerencsére ez kedvező volt számunkra, hiszen ott folytattuk, ahol abbahagytuk. A találkozó első gólja csupán a hatodik percben született, addig kizárólag rontott lövéseket és eladott labdákat láthattunk mindkét csapat részéről. Aztán ellenfelünk vette át az irányítást, és 8-4-re meg is lépett tőlünk. A hátsó alakzatunk nagyon jól működött, a Tempo beálló játékosát (aki a házi góllövőlista élén áll) egész mérkőzésen nem hagytuk érvényesülni. A támadójátékunk kicsit nehézkesen ment, a túl nagy lelkesedésből kapkodás lett, ám hasonlóan az előző mérkőzéshez, védekezésben mindig sikerült kompenzálni, így a félidőre Lászlófi Szófia utolsó másodperces góljával 11-11-es állással mehettünk.

A félidőben megbeszélteket kiválóan alkalmazták a lányok. Sikerült is erős rajtot vennünk, ugyanis a játékrész első részében mi hét találatot szereztünk, míg ellenfelünk csupán egyet. A harmincnyolcadik percben így már 12-18-as állást mutatott az eredményjelző. Ennek ellenére sem nyugodhattunk meg, mert ezután megint következett egy kis hullámvölgy. Szerencsére Kóczián Eszter és Szabó Kitti irányításával ismét jött egy 5-0-ás sorozat, ami után már biztosak lehettünk benne, hogy hazavisszük a két pontot Budapestről. Összességében a védekezésünk és a kapusteljesítményünk volt magabiztos egész mérkőzésen keresztül, a második felidei feljavuló támadójáték pedig meghozta a győzelmet. Gratulálok a lányoknak, ismét mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 5. forduló
Tempo KSE – Eszterházy SC 20-29 (11-11)
Egri gólszerzők: Kóczián Eszter 8, Nagy Zója 7, Lászlófi Szófia 5, Szabó Kitti 4, Tóth Netta, Kapusi Vivien 2-2, Koncz Regina 1.

 

Az 5. forduló további eredményei:

Gyömrői KA – DVSC Schaeffler II. 35-27
Ferencvárosi TC II. – Kézilabda Szeged SE 33-17
XVI. Kerületi MSE – FKSE Algyő 36-37
Szentendrei NKE – Kecskeméti NKSE 20-41

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.26.