Séta a mellrák ellen

Kedd délután a Magyar Rákellenes Liga Egri Szervezete invitálásának tettünk eleget.


 

Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja, de úgy általában a teljes október hónap ezen nemes ügyről szól. Az Eszterházy SC felnőtt együttesének tagjai az említett napon saját videóval hívták fel a figyelmet a betegségre, és annak megelőzésére.

Magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen pozitív visszajelzéseket kapunk a kezdeményezésről, aminek már csak azért is örülünk, mert ebből is látszik, nagyon sok helyre eljutott az üzenet. Többek között a Magyar Rákellenes Liga Egri Szervezetéhez is, melynek elnöke, Bak Imre külön levélben szólt klubunkhoz elismerően.

Ezzel még nem volt vége az üzenetnek. Mint kiderült, az egri szervezet immáron tizenöt esztendeje szervezi meg az úgynevezett rózsaszín sétát a korai emlőrák felismerése érdekében. Bak Imre levelében szeretettel meghívta az egyetemista csapatot, hogy vegyen részt a figyelemfelhívó sétán, amit a mai napon tartottak.

Nos, eleget téve az invitálásnak, a lányok és a stáb tagjai is ott voltak a Dobó téren a 15 órás gyülekezőnél, ahol közösen tették meg a nagyjából tízperces kört az egri belváros szívében. A résztvevők különböző rózsaszínű emblémákkal, táblákkal, szalagokkal hívták fel a figyelmet a veszélyes betegségre, mi pedig a magunk részéről büszkék vagyunk rá, hogy ott lehettünk a sétán.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.12.