Sikerült jó meccset játszani

Végig jól tartotta magát, végül mégis négygólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC.


 

Amint arról már több alkalommal is beszámoltunk, a Mosonmagyaróvár ellen megsérült Petrovics Gerda, vagyis vezére nélkül készült következő bajnoki mérkőzésére az Eszterházy SC felnőtt együttese. Friss hírként kell megjegyeznünk, hogy az Alba Fehérvár KC elleni ütközetet megelőzően derült ki, sajnos beigazolódtak félelmeink, hiszen az irányító elülső keresztszalagja elszakadt, ami így most már egészen biztosan orvosi beavatkozást és féléves kihagyást von maga után.

A szombat esti találkozó előtt azért pozitív dolog is történt, mégpedig, hogy Iván Emese ötvenedik alkalommal léphetett pályára Eszterházy-színekben, az ilyenkor megszokott emlékplakettet pedig Pitz András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgató-helyettese adta át az ünnepeltnek.

Azt is meg kell említeni, hogy bár Egerben hat órától férfi kézilabda, és férfi vízilabda bajnokit is rendeztek, ettől függetlenül a Leányka úti események sem fulladtak érdektelenségbe. Mi az, hogy! Elsősorban ugyanakkor a fantasztikus hangulat a székesfehérvári drukkereknek volt köszönhető, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC mérkőzéseit bojkottáló Red Blue Devils szurkolói csoport ugyanis a paksi focimeccs helyett egri látogatást iktatott be szombati programjába. A hazai oldal ezúttal elég halknak bizonyult, tekintve, hogy ellentábor nélkül tombolhatták végig az összecsapást a vendégek. Jöttek viszont Sárospatakról, az egriek partner klubjától a SUSI utánpótláskorú játékosai, akik első alkalommal tekintettek meg K&H Liga-csörtét az Eszterházy-csarnokban.

Most jönne az, hogy akkor már az eredmény alakulásáról is szó esik, csakhogy a tízedik perc legelején váratlan közjáték részesei lehettünk. A székesfehérvári szimpatizánsok egy csoportja teljesen váratlanul egymásnak estek, és miután a kedélyek egyáltalán nem csillapodtak, majdnem tíz percig állt a játék. Az egriek ezidő alatt az öltözőbe vonultak, hiszen a pályát a nézőtérről elválasztó kordon is elmozdult már az indulatok következtében, de szerencsére sikerült kivenni a renitens személyeket, így nagy nehezen, de folytatódhatott a játék.

Ekkor egyébként 7-4-es vendég vezetésnél jártunk, és úgy festett, a kényszerszünet sem a mieinknek tesz jót. Amint folytatódott a találkozó, zsinórban két gólt szerzett az Alba, így már mínusz ötnél jártunk. Itt jött a fordulat, hiszen szinte a semmiből elkezdett egyre közelebb zárkózni a házigazda. Az egri rohamokat ekkoriban Kobela Tamara vezette, aki négyszer is betalált egy fantasztikus 7-1-es hazai sorozat során, megfordítva ezzel az állást (11-10).

Deli Rita természetesen menetrend szerint kikérte első idejét, és innentől megint változott az összecsapás. Az első félidőben nyolc lövésből hétszer eredményes Alexandra Nascimento Martinez irányításával a szünetre megint hárommal lógtak meg a Fejér megyeiek, ám ennek ellenére is remekül tartották magukat az egyetemisták.

Fordulás után aztán még nagyjából tíz percig szoros volt a csata, ekkor azonban Nascimento már tízedik gólját szerezte meg, és visszaállt a korábbi legnagyobb különbség (17-22). Habár Debre Viktor gyors időkéréssel próbálta elkerülni az elkerülhetetlent, de a Fehérvár tovább robogott.

A negyvenhetedik minutumban ráadásul Kobela Tamarát is elvesztették az egriek, miután a vendégek brazil legjobbját a levegőben faultolta. A játékvezetők egyből piros lapot mutattak fel, de egyébként is a harmadik kétpercese lett volna az első játékrészben brillírozó játékosnak. Az esélyek ezzel tovább romlottak, pláne, hogy Buzsáki Nikolett egy kilencperces gól nélküli sorozatot tudott le egy remek bal szélről érkező lövéssel.

Ettől függetlenül küzdött-hajtott az immáron több kulcsemberét is nélkülöző, és az erejével egyre jobban elkészülő Eszterházy. Más kérdés, hogy utolsó leheletükig küzdöttek az újonc együttes tagjai, ennek köszönhetően pedig igazán komolyan nem tudott ellépni az ellenfél. A végjátékban ez mégsem ért pontszerzési esélyt, de az ismert körülmények tükrében, mégis remek mérkőzést produkált az Eszterházy SC, amire azért néhány kisiklást leszámítva, büszke lehet.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Megérdemelten viszi el a két pontot a Fehérvár, amihez gratulálok. Mi motiváltak voltunk, ami érthető, hiszen az a csapat, amelyik esélytelenebb, az mindig motiváltabb. Próbáltunk jó eredményt elérni, ám meg kellett hajolni az ellenfél nagyobb tudása előtt. Nem igazán tudtam a meccs előtt, hogy mit várjak a csapatomtól, mert azáltal, hogy Petrovics Gerda kiesett, ez egy új helyzetet teremtett. Nem volt egyszerű feladat, de voltak megfelelő alternatívák. A csapat hozzáállása megfelelő volt, küzdöttünk, hajtottunk, ennél azt hiszem, nem tudtunk volna jobb eredményt elérni.

Deli Rita: – Szeretnék gratulálni az Egernek, mert nagyon megnehezítette a dolgunkat. Erre is készültünk, mert az előzetes felkészülésünk során láttuk, hogy minden együttesnek nehéz dolga van itt. Megéreztük, hogy három hete nem volt tétmérkőzésünk, túl görcsösen, nem játszottunk szép kézilabdát. Viszont az eredmény kárpótol, ami nagyon fontos, mert minden győzelem számít ebben a kiegyenlített bajnokságban.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 17. forduló
Eszterházy SC – Alba Fehérvár KC 23-27 (12-15)
Eger, Eszterházy-csarnok, 280 néző.
V.: Asztalos B., Bárkányi G.
EKESC: Győrffy – IVÁN E. 4, Bocsi, Hanczvikkel, KOBELA 4, Buzsáki 3, Sári 6 (1). Cs.: Leiner – Sallai, Pados 3, Brettner 2, Borbély 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
ALBA: Mistina – NASCIMENTO 10 (5), Boldizsár B. 2, Temes, Zsilinszkajtye 2, Mendi 6, Szarka 1. Cs.: GYÖRKÖS – Májer K. 1, Gorsenyina 2, Utasi L., Sztankovics, Rózsás 1, VARGA E. 2, Tornóczky. Edző: Deli Rita.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 4-8, 18. p.: 8-9, 24. p.: 11-14, 36. p.: 14-18, 42. p.: 17-21, 48. p.: 17-24, 54. p.: 20-25.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 8 perc.
Piros lap: Kobela a 47. percben.
Hétméteresek: 1/1. ill. 5/5.

 

A 17. forduló további eredményei:

Érd – Siófok KTC 30-26
Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi KKA 36-25
EUbility Group-Békéscsaba – GVM Europe-Vác 28-31
Kisvárda Master Good SE – DVSC Schaeffler 17-23
MTK Budapest – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 21-29

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.09.
(FOTO: Kakuk Dániel)