Sok hibával is stabil siker

Nem a szezon meccsét játszotta Szászbereken ifjúsági csapatunk, a hétgólos győzelem miatt mégis elégedettek lehetünk.


 

Immáron a tízedik fordulóval folytatódott a másodosztályú ifjúsági bajnokság az Eszterházy SC együttesénél, az ENUSE gárdájának otthonában pedig újból két pont megszerzése számított egyértelmű célkitűzésnek. – Még mindig vannak sérültjeink, de már tizenhat fővel tudtunk elutazni Szászberekre a következő bajnoki fordulóra – kezdte szokásos értékelését az egri csapat edzője, Lakatos László.

– Bár ellenfelünkkel hasonló mutatóval álltunk a találkozó előtt, mégis győzelmi reményekkel kezdtük a mérkőzést. Kicsit túlizgultuk a támadásaink befejezését, mert a kapussal és a pályával is meggyűlt a bajunk. A talaj borításának keménysége okozott gondot, mert ebben a csarnokban a pattintott lövés magasabban jött fel, mint a hazai parkettánkon, sokszor ezért a kapu fölé szállt a játékszer. Ennek ellenére végig vezettünk az első félidőben, köszönhetően a stabilabb védekezésnek és a kapusteljesítménynek. A játékrész közepén csináltunk egy öt-hatperces jó sorozatot, amikor nem kaptunk gólt. A Jurmann, Zákányi, Ficzere trió viszont elkapta a fonalat támadásban, így ezek a játékosok sorra lőtték a gólokat.

A második felvonásban azt vártam, hogy meggyőzőbb legyen a különbség. Sajnos nem ez történt, a kapusteljesítményünk nagyon visszaesett, védekezésben fegyelmezetlenül és enerváltan játszottunk. Sokat vitatkoztunk a játékvezetőkkel, ami elvonta a figyelmet a játékról. Magabiztos vezetésünk nem forgott veszélyben, ugyanis megint jött egy ötperces szakasz, amikor nem hibáztunk. Romány Kinga ellenállhatatlan volt beálló pozícióban, a mérkőzés legjobbjának azonban az a Nagy Eszter számított, aki hibátlanul és gólerősen hozta le a második félidőt. Nem játszottunk jól ezen a mérkőzésen, ráadásul mentalitásban is elmaradtunk az elvárt szinttől. Pozitívum ugyanakkor, hogy gyenge játékkal is győzni tudtunk, és, amikor égett a ház, összeszedte magát a társaság. A következő mérkőzésre minden mutatóban javulni kell.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, 10. forduló
ENUSE – Eszterházy SC 29-36 (12-17)
Szászberek, 30 néző.
V.: Ivanics P., Praczu L.
ESC: BARTA K. – Ficzere Á. 3, Kovács D. 2, Jurmann 5, ROMÁNY 4, Csomós A. 1, Lénárt E. 1. Cs.: Kovács A. – NAGY E. 7, Dohány V. 2, Tóth Abigél 2, ZÁKÁNYI 7, Barabás R. 1, Szendrődi L. 1, Losonczi A, Szabó S. Edző: Lakatos László.

 

A 10. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Debreceni Sportcentrum SI 33-26
Szeghalmi NKC – Tempo KSE 35-30
Gödi SE – FKSE Algyő 19-41
DVSC Schaeffler II. – Kézilabda Szeged SE 46-28
DKA – Óbudai KSI 28-38

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.29.
(FOTO: Balogh Tibor)