Sok néző, és döntetlen a rangadón

A pontosztozkodással a gyöngyösiek kerültek lépéselőnybe a bajnoki címért folytatott párharcban.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A bajnokság tizenkettedik fordulójában a Gyöngyösi KK-t fogadtuk. Rangadó volt ez a javából, két jó stílusban játszó, azonos pontszámmal álló, ambiciózus csapattal a tabella tetejéről. Sokan kijöttek a helyszínre, igazi kézilabdás hangulatot varázsolva a csarnokba. Már a bemelegítésnél látszott a csajokon, hogy itt ma senki nem fogja olcsón adni a bőrét, már ekkor sok céltudatos tekintettel találkoztam mind a két oldalon. A találkozó szorosan indult, az első tizenöt percben Viszokai Viki már hat gólnál járt, és a huszonharmadik percig egy-kétgólos különbség volt legfeljebb a csapatok között. A hajrá viszont már egyértelműen a Gyöngyösé volt. Görcsössé váltunk, kapkodtunk, nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél, amit ellenfelünk egy 6-0-ás etappal büntetett. Szerencsére a dudaszó előtt Kocsmár Orsi nagyon fontos gólt lőtt, visszahozva a mérkőzésbe a csapatot.

A második félidő gyöngyösi góllal indult ugyan, de négy egri válasz is érkezett rá, így hamar ismét döntetlen volt az állás, innentől pedig elkezdődött az idegek harca. A harminchatodik minutumtól kezdve nem volt egygólosnál nagyobb különbség a csapatok között. Az utolsó percre aztán felgyorsultak az események, ismét megszerezték a vendégek a vezetést, de Tóth Szabina szinte azonnal egalizált. A gyöngyösiek utolsó támadásánál megint bajba kerültünk, mi kiállítást kaptunk, az ellenfelünk meg büntetőt. Az egész meccsen bravúrosan védő Kalcsó Luca azonban lábbal hárította a hetest, a kipattanót pedig Barta Zsófi szedte össze. Még volt egy labdánk és húsz másodpercünk, de nem tudtunk élni vele, így a találkozó 24-24-es döntetlennel ért véget.

Nehéz és harcos összecsapás volt ez, amely során a lányok bátran küzdöttek az idősebb, magasabb, jó fizikumú és jól képzett ellenfelükkel szemben. Sikerült a megyei riválist huszonnégy, a második félidőben csupán kilenc gólon tartani, ami több, mint bíztató a jövőre nézve. Összességében azt gondolom, bár jó lett volna nyerni, igazságos ez a döntetlen, egyik csapat sem érdemelt volna vereséget. Jól esett és nagy élmény volt a lányoknak, hogy ennyien kijöttek és szurkoltak nekik.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 15. forduló
Eszterházy SC – Gyöngyösi KK 24-24 (12-15)
Egri gólszerzők: Viszokai Viktória 8, Keller Petra, Kocsmár Orsolya 4-4, Barta Zsófi 3, Tóth Szabina, Montvai Dóra 2-2, Bartók Réka 1.

 

A 15. forduló további eredményei:

KK Hajdúszoboszló – Tokaji DSE 41-25
Mezőkövesdi KC – BLK SE 20-28
Nyíradony VVTK – Berettyó MSE 15-40

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.22.
(FOTO: Bók Tamás)