Sok volt a kapott gól

Sikerült megszorongatni a váci fiatalokat ifjúsági csapatunknak, a pontszerzés azonban elmaradt.


 

Hazai fellépéssel folytatódott a másodosztályú ifjúsági bajnokság az Eszterházy SC együttese számára, a zárt kapus találkozón mégsem sikerült itthon tartani a pontokat. A Dunakanyar Akadémia második csapata ötgólos győzelemmel térhetett haza, lássuk, mi történt az összecsapáson!

– Sok hiányzóval, mégis nagy elszántsággal készültünk erre a fordulóra is, ugyanis nem volt zökkenőmentes a heti felkészülésünk, aki azonban jelen volt az edzéseken, az nagyon jól dolgozott – kezdte értékelését az egriek edzője, Lakatos László.

– A találkozó érdekességeként megjegyzendő, hogy az ellenfelet erősítette két volt játékosom, Kurucz Aida, és Kőszegi Lili is. Beragadtunk a rajtnál, a félidei különbség gyorsan kialakult, a vendégek gyorsindulásainak és hatékony szélső játékának köszönhetően. Kerestem a megfelelő összeállítást a védekezésben és támadásban is. Az utóbbiban sikerült javulni a félidő végére.

Térfélcsere után kicsivel jobb védekezéssel közelebb zárkóztunk, de ilyenkor mindig jött Kurucz Aida, aki a vállára vette a vendégeket. Szoros végjáték alakult ki, úgy éreztem, ekkorra találtuk meg a jó felállást. Sajnos egy sérülés következtében elvesztettük azt a Jurmann Grétát, aki ezen a napon is vezére volt a csapatomnak. A végén ismét Aida góljaival tudta növelni a különbséget a váci csapat. Harmincnégy lőtt góllal hazai pályán mérkőzést kell nyerni, de ezen a délutánon gyengén védekeztünk és a kapusteljesítményünk is elmaradt a kívánttól. Ráadásul az ellenfél egy nagyszerűen játszó Kurucz Aidával ma több volt. A vereség ellenére gratulálok a lányaimnak és nagyon büszke vagyok rájuk, mert küzdenitudásból jelesre vizsgáztak. Külön köszönöm Lénárt Emesének, és a szüleinek, hogy játszhatott ezen a mérkőzésen. Dolgozunk tovább, töretlen hittel és akarattal.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC – Dunakanyar Akadémia II. 34-39 (18-23)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
ESC: Fodor L. – Zákányi 2, FICZERE 3, Barabás 2, JURMANN 12, Barta 4, Lénárt 1. Cs.: Dohány V. 3, ROMÁNY 3, Horváth-Vadon, FODOR I. 4, Szendrődi 1. Edző: Lakatos László.

 

űAz 5. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – Fiatal Kézilabdások SE 43-25
Gödi SE – Dabasi KC VSE 18-33
Kispest NKK – Kézilabda Szeged SE 23-29
Tempo KSE – DVSC Schaeffler II. 33-26
DVSC Schaeffler III. – Kazincbarcikai KSE 27-23

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.20.