Sorsdöntő holtpont


Egri gólokkal indult a másodosztályú bajnokság keleti csoportjának hétvégi slágermérkőzése, amelyen a hazai pályán szereplő Eszterházy KESC a Szent István OTP együttesét fogadta.

Iván Emese, valamint Sári Barbara jóvoltából hamar berámolt három találatot a házigazda, és el is ment 3-1-re. Aztán előbb-utóbb a fővárosiak is elkezdték termelni a találatokat, és 4-3-as egri vezetés után, 4-5-re már ők vezettek.

Sajnos innentől kicsit a Szeged-meccsre kezdett el hasonlítani az összecsapás, abból a szempontból legalábbis mindenképp, hogy Győrfy János alakulata egy pillanat alatt komolyabb különbséget harcolt ki magának. Hogyha a puszta tényeket nézzük, két perc sem telt, mialatt Kovacsicz Mónikáék zsinórban négy gólt berámoltak, amivel sikerült is elhúzniuk 11-7-re.

alt

Rosszul sikerült etaphoz érkeztünk ezzel, és innentől kezdve folyamatosan tartani is tudta három-négygólos előnyét a SZISE. A félidő hajrájáig biztosan. Az utolsó tíz perc ugyanis úgy kezdődött, hogy Sári Barbara két büntetőt is értékesített, Molnár Nikolett jóvoltából pedig már rögtön minimális különbségre csökkent a hátrány.

A vendégek korábban produkáltak már egy 0-4-es sorozatot, és most az egyetemistákon volt a sor, amiért pedig az imént említett két játékos után Kobela Tamara is eredményes tudott lenni, kicsit kevesebb, mint három minutummal a szünet előtt, ismét egálnál álltak a felek (13-13).

A játékrész slusszpoénja is Kobela nevéhez fűződött, a tizenötödik egri találat pedig azt jelentette, hogy féltávnál ismét Debre Viktor és Rutka Péter együttese vezet. Milyen kár, hogy nem ért, nem érhetett véget a mérkőzés ennél a pontnál. Hamar kiderült, az első félidő álomszerű befejezését rémálom követte.

A térfélcsere után úgy láthattunk kilenc fővárosi gólt, hogy közben egyáltalán nem rezdült a másik háló, amikor pedig Buzsáki Nikolett révén újból eredményes tudott lenni az EKESC, már 16-23-at jegyeztünk. Nem mellékesen ez a momentum a második felvonás tizenhatodik percében történt meg…

Ezzel a nagyon hosszú és mély hullámvölggyel érthetően nem lehetett mit kezdeni, a Szent István így ideje korán lezárta a fontos kérdéseket. A végjátékban reáadásként még azért is elkezdhettünk izgulni, hogy ki ne alakuljon a kétszámjegyű különbség, amiért 26-17-nél a tavalyi gólkirálynő Drávai Gyöngyi plusz kilencre alakította a rivális fórjának mértékét.

Végül az igazán nagy zakót elkerülte az Eszterházy KESC, de a 30-21-es végeredménnyel így sem lehetünk boldogak. Az első félidő több szakaszában is reális esély mutatkozott a sikerre, a fordulás utáni események azonban végérvényesen megpecsételték a hazaiak sorsát.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A második félidő elején teljesen váratlanul érkezett egy tizenhat perces rövidzárlat, amikor egyáltalán nem tudtunk gólt lőni. Hibát hibára halmoztunk, amit az ellenfél rutinos játékosai ki is használtak. Igazából egy igazán jó teljesítményünk volt, Buzsáki Nikié, illetve egy normális, Győrffy Szandié, a többiek nem játszottak jól. Főleg támadásban hoztunk rengeteg rossz döntést, míg hátul könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek. Azt kell mondjam, a legjobb jelző a mai produkciónkra a hitehagyottság.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 6. forduló
Eszterházy KESC – Szent István OTP 21-30 (15-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Sándor L., Szikszay Cs.
EKESC: Győrffy – Bocsi 1, Iván E. 4, Petrovics 1, Sári 5 (5), Hanczvikkel 1, Buzsáki 6. Cs.: Molnár N. 1, Kobela 2, Muhari, Nyakó. Edzők: Debre Viktor.
Hétméteresek: 5/5. ill. 5/4.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 5-6, 18. p.: 7-11, 24. p.: 11-13, 36. p.: 15-19, 42. p.: 15-21, 48. p.: 16-24, 54. p.: 17-26.

A 6. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Pénzügyőr SE 39-35
NKK Balmazújváros – Szentendrei NKE 27-24
Nyíradony VVTK – PC Trade Szeged KKSE 22-32
Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 29-22
Gödi SE – Hajdúnánás SK 29-28
Orosházi NKC – Gyömrő VSK 42-27

Fenyves Balázs, 2017.10.21.
(FOTO: Kakuk Dániel)

Start a Conversation