Súlyos ár a rengeteg hibáért

Nagyon sokszor lezárhatta volna a meccset felnőtt csapatunk, ehelyett a végén átengedte a győzelmet a Pénzügyőrnek.


 

Panaszkodtunk, és mérgelődtünk már eleget miatta, ettől azonban a tényen semmit sem változtatott a dolog, hogy szombat délelőtt tizenegy órától kellett pályára lépnie az Eszterházy SC felnőtt alakulatának, méghozzá azért, hogy a felsőházi rájátszás második fordulójában is két pontot szerezzen. A Pénzügyőr SE otthonában rendezett találkozón egy fokkal nehezebb küldetésre készültek a mieink, mint egy hete a Kozármisleny legyőzése alkalmával, így alaposan fel kellett kötni azokat a bizonyos nadrágokat.

A találkozó első perceiben gyorsan meg is tapasztalhattuk mindezt, hiszen komoly tempóba fogtak a hazaiak, ráadásul elég hamar el is tudtak menni kettővel. Szerencsére a kezdeti bizonytalanságot egyre stabilabb folytatás követte, amiért pedig egymás után négy egri találat is született a másik oldalról érkező válasz nélkül, plusz kettőnél Csenki Juditnak kellett időt kérnie.

Innentől kezdve – bár néhány alkalommal egyenlíteni tudott a házigazda – folyamatosan az egyetemisták domináltak, vagy, ha úgy tetszik, diktálták a ritmust. A támadásoknál ezúttal is igazi vezérként szereplő Bató Lili irányításával többször is sikerült hárommal meglógni, sőt, már ennél is nagyobb fórért támadhattak a vendégek.

Sajnos azonban Zsadányi Sándor időkérése után nem jött össze a plusz négy, sőt, a fővárosiak egészen mínusz egyig felzárkóztak. Joggal bosszankodhattunk ekkoriban, hiszen tényleg ott volt a lehetőség, hogy a szünetre akár nagyobb arányú is lehessen a differencia, azonban hiába is lőtt néhány másodperccel a pihenő előtt fontos gólt Bernát Dorina, amiért a középkezdésre nem figyeltek a lányok, még egy hazai találat belefért.

Ahogyan egy hete, most is rosszul kezdődött a második felvonás, az első percekben legalábbis sorra hagyta ki helyzeteit az ESC. A féltávnál beszálló Kiser Panna kettő elrontott lövéssel nyitott, ezért gyakorlatilag nem sok idő után érkezett is vissza Lengyel Eszter. A Pénzügyőr persze, előbb-utóbb kihasználta vendége gólképtelenségét, és egyenlített, ami pedig szintén bosszanthatta az egri szakvezetést, hogy Alaxai Zoé második képtercesét is megkapta.

Az első félidőben sem láthattunk nagyon sok gólt, a folytatás azonban még ennél is visszafogottabb helyzetkihasználássál indult. Ebben sokat számított a zöld-fehérek hálóőrének, Sass Kincsőnek remek teljesítménye, aki ebben a periódusban sorra szállította a védéseket, és egyben bosszantotta folyamatosan az egri lövőket.

Az embernek megint olyan érzése volt, hogy ott vannak a lehetőségek, hogy komolyabban ellépjen ellenfelétől az Eger, viszont, amikor jöttek ezek a kecsegtető szituációk, akkor sorra érkeztek a hibák is. Így aztán az utolsó tíz percre is maradt izgalom bőven. Mindenesetre hat minutummal a vége előtt, 19-21-es mérkőzésállásnál Zsadányi Sándor időt kért, hátha sikerül egy kicsit nagyobb lélegzetvételnyi előnyhöz jutni. Más kérdés azonban, ahogyan az első játékrészben, úgy a másodikban sem váltotta meg a világot vendég részről a taktikai játékmegszakítás.

A „déjá vu” érzés csak tovább fokozódott, amikor Bató Lili hétméterese, ami közte hármat eredményezhetett volna, kimaradt. A Pénzügyőr pedig büntetett. Először hosszú idő után kiegyenlítette az állást, majd másfél perccel a találkozó vége előtt hétméteresből átvette a vezetést. A szituáció előtt Kuti Bettinát ráadásul két percre kiállították, így gyakorlatilag ebben a szituációban már a döntetlen is jó eredménynek számított volna.

Az utolsó percben Alaxai Zoé került nagy ziccerbe, és még idő is maradt volna, ám a hazaiak kapusa ezt is megfogta, így minden esély elszállt. Fájó, rendkívül fájó vereség lett így a vége Eszterházy SC szempontból, hiszen ezt a mérkőzést nagyon sokszor el lehetett volna dönteni. Így azonban nem járt pont az egrieknek, akik így megnehezítették saját helyzetüket.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – A vereség miatt csak magunkat okolhatjuk, huszonnyolc kihagyott lövés nem fér bele egy ilyen mérkőzésbe…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, rájátszás, felsőház, 2. forduló
Pénzügyőr SE – Eszterházy SC 22-21 (13-14)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 100 néző.
V.: Kovács-Sebők S., Réti R.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 2, Bató 5 (1), Alaxai 1, Szeberényi 1, Györfi 3, Lengyel E. 2. Cs.: Leiner – Pankotai 3, Tóth Abigél 1, Kuti 3, Kiser. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 2/2. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 12. p.: 4-5, 18. p.: 8-9, 24. p.: 9-11, 36. p.: 14-15, 42. p.: 16-18, 48. p.: 18-20, 54. p.: 19-21.

 

A 2. forduló további eredményei:

Komárom VSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 26-32
Szent István SE – Levendula Hotel Algyő 25-29
NEKA – FTC U19 22-22
Kozármisleny SE – Békéscsabai ENKSE 28-20

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.19.