Súlyos ár a rossz kezdésért

Újabb vállalható, ezúttal négygólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC felnőtt együttese az MTK ellen.


 

Nem mondhatni, hogy hasonlóan jól kezdődött volna az Eszterházy SC első idegenbeli bajnoki mérkőzése, mint egy héttel ezelőtt a szezonnyitó, sőt, inkább úgy fogalmaznánk, hogy kissé beragadtak a lányok az MTK Budapest otthonában.

A K&H Liga második fordulójának rajtja tehát sokkal jobban sikerült a házigazdának, az első félidőben ugyanis egészen megilletődötten kezdtek a vendégek. Az ellenfél kapusa, Lajtos Nóra szenzációs napot fogott ki, hiszen már a találkozó első felében több mint tíz védése volt.

Mindez természetesen alaposan megnehezítette a mieink támadójátékát. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezen védések többségét Pados Mónikával szemben könyvelhette el a kék-fehérek portása, lévén, hogy az egri átlövőn kívül nem sokan vállalkoztak.

A múlt hétvégétől eltérően, ezúttal a védekezés sem működött jól. A térfélcserét megelőzően, nem tudtak túl sokat ütközni és megállítani a gyors hazai támadásokat az egyetemisták, ezért folyamatosan négy-hat gól között mozgott a különbség. Ehhez egyébiránt arra is szükség volt, hogy Győrffy Alexandra jó pillanatokban nyúlt bele a labdákba, így legalább nem nőtt tovább a differencia. Ezen kívül végre elől is kezdett valami elindulni, a játékrész utolsó tíz percében a jobb szélen szereplő Sári Barbara hozta közelebb az egri csapatot.

Fordulás után egészen jól kapta el a rajtot az újonc, gyors két góllal sikerült nagyon közel kerülni a vendéglátókhoz. Sajnos azonban, amikor közelebb került ellenfeléhez Debre Viktor és Rutka Péter együttese, mindig olyan hibák következtek, amelyek aztán megbosszulták magukat.

Hiába küzdött-hajtott a csapat, hiába javult fel a kapusteljesítmény és a védelem, mínusz kettőnél egyszerűen nem sikerült közelebb férkőzni. Azokban a döntő pillanatokban, amikor meg lehetett volna változtatni a találkozó alakulását, nem sikerült a lányoknak átlépni saját árnyékukat, és amiért igazán jó egyéni teljesítményből is kevés akadt, az MTK otthon tudta tartani a két pontot.

 

Mestermérleg:

Golovin Vladimir: – Igazi rangadót játszottunk, így is volt az elején kikiáltva. Elég sok technikai hibánk volt, pedig az öltözőben azt kértem, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk, a saját játékunkat játsszuk, semmi mást, mégis idegesen kézilabdáztunk. Gratulálok az Egernek, mert volt már több gólos is a különbség és nem adták fel, folyamatosan jöttek ránk, ami a mi dolgunkat is nagyon megnehezítette. Szeretném kiemelni Lajtos Nórát, aki negyvennyolc százalékos teljesítménnyel védett, ami azért is volt fontos, mert, amikor védekezésben elcsúsztunk, akkor ő tudott korrigálni.

Debre Viktor: – Először is gratulálok a győztes csapatnak, nagyon magabiztosnak tűntek. Úgy gondolom, hogy az MTK kihasználta a bizonytalanságainkat, és azt, hogy nekünk még mindig szoknunk kell ezt az egészet. Amikor egy csapat hátrányban van, akkor sok energia elveszik azon, hogy vissza tudjon jönni. Ez a második félidőben kétszer sikerült is, aztán hiába volt labdánk még közelebb kerülni ellenfelünkhöz, nem tudtunk élni vele. Továbbra is dolgoznunk kell, magabiztosabbnak kell lenni, de most az MTK megérdemelten nyert.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Női Kézilabda Liga, 2. forduló
MTK Budapest – Eszterházy SC 23-19 (15-11)
Budapest, Népfürdő út, 300 néző.
V.: Fekete T., Tóth D.
MTK: LAJTOS – Slakta 1, Karnik 3 (3), Tóth E. 3 (1), DAKOS 2, Termány 3, Fekete 1. Cs.: Kovács G., Mihálffy 2, STRANIGG 2, TÓTH N. 2, Bánfai 4. Edző: Golovin Vlagyimir.
EGER: GYŐRFFY – SÁRI 5, Bocsi, Hanczvikkel, Kobela 1, PADOS 7, Sallai 2. Cs.: Tóth A. – Petrovics 2, Borbély, Vörös Sz. 2, Juhász R., Brettner. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 7-4, 18. p.: 10-5, 24. p.: 13-8, 36. p.: 17-13, 42. p.: 17-15, 48. p.: 20-17, 54. p.: 23-18.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12. perc.
Hétméteresek: 4/3. ill. –

 

A 2. forduló további eredményei:

Moyra-Budaörs Handball  – Győri Audi ETO KC 30-45
DVSC Schaeffler – EUbility Group-Békéscsaba 37-25
Mosonmagyaróvári KC SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 13-24
Dunaújvárosi KKA – Siófok KTC 20-26
Alba Fehérvár KC – Kisvárda Master Good SE 23-23
Érd – GVM Europe-Vác 30-27

 

 

Fenyves Balázs, 2018.09.08.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)