Szeged után, FTC előtt

A két hét után folytatódó NB I/B-s bajnokság legutóbbi és következő meccsét is elemeztük kicsit Bató Lilivel.


 

– Lassan két hét telt el a legutolsó bajnokitok óta. Szegeden huszonkét gól jelentette a különbséget, elmondható, hogy sikerült visszatérnetek a helyes útra az orosházi vereség után, vagy ezt még korai lenne kijelenteni?

– A szegedi mérkőzésünk valóban nagyon jól sikerült, azt a kézilabdát tudtuk játszani, ami valójában minket jellemez – adott választ portálunk első kérdésére Bató Lili, az Eszterházy SC irányítója. – Rengeteg gyors gólt szereztünk, és a védekezésünk talán az első tíz perctől eltekintve, remekül összeállt. Emellett a kapusteljesítményünk is rendben volt, ezért gondolom utólag is azt, hogy Szegeden remek munkát végeztünk. Bízom benne, ez fontos lépés volt abban, hogy visszatérjünk arra a helyes útra, amivel el tudjuk érni céljainkat.

– Habár két más erősségű ellenfélről beszélünk, mégis szemmel látható volt, hogy a helyzetkihasználásban előrébb léptetek. Miért tudtatok ennyire pontosak lenni Szegeden, és miért nem Orosházán?

– Ez egy nagyon jó kérdés. Orosházán is megvoltak a helyzeteink, és hogyha a statisztika nem csal, akkor tizenhat darab kihagyott ziccerünk volt, ami rengeteg. Szegeden már tényleg jóval pontosabbak voltak a befejezéseink, a találkozó előtt ugyanis az edzéseken is nagyobb hangsúlyt fektettünk rá. Sokat gyakoroltuk az utolsó megmozdulásokat, mindemellett megbeszéltük azt is, hogy mindenkinek sokkal higgadtabb fejjel kell hozáállnia ezekhez a szituációkhoz.

– Az előző hétvégén szünet volt a bajnokságban, viszont játszottatok a Magyar Kupában. A Tempo elleni meccs is a jó mérkőzések közé tartozik?

– A Magyar Kupa nyilvánvalóan más, mint a bajnokság. Igazság szerint, nem készültünk kifejezetten erre a találkozóra, csak saját magunkkal foglalkoztunk, és erőnléti edzéseink voltak. A találkozón aztán több új taktikai elemet is gyakorolni tudtunk, ezzel együtt is jól sikerült a meccs. Persze, hibák ezúttal is előfordultak, ezért azon leszünk, hogy a későbbiekben ezek számát minimalizáljuk, ám így is magabiztosan tudtunk nyerni. Annak is nagyon örülök, hogy azok is sok időt tudtak a pályán tölteni, akik eddig esetleg kevesebbet, és mindenki élt is a bizalommal.

– A hatgólos továbbjutás után mi a cél a kupában, tekintve, hogy jó eséllyel első osztályú együttes érkezhet a következő fordulóban?

– Nem gondolnám, hogy új dolgot mondok azzal, hogy a Magyar Kupa számunkra másodlagos, hiszen elsősorban a bajnokságban várnak ránk fontos feladatok, itt szeretnénk elérni céljainkat. Ettől függetlenül örülünk a továbbjutásnak, és én személy szerint, bízom benne, hogy egy NB I-es ellenféllel folytathatjuk majd a sorozatot, akár már a következő fordulóban is. Amennyiben így történik, az mindenkinek jó lehetőséget jelentene, hogy megmutassa magát ilyen kaliberű riválissal szemben, míg csapatszinten jó erőfelmérőt jelenthetne az összecsapás.

– Vissza a bajnoksághoz, szombaton érkezik a „kis” Fradi. Habár idén U19-es csapattal szerepelnek a ferencvárosi fiatalok, a tavalyi U20-asokkal szembeni pontvesztés miatt még komolyabban veszitek ezt a találkozót, mint normál esetben tennétek?

– Az előző szezonban idegenben magabiztosan tudtunk nyerni, a hazai mérkőzésen azonban a Fradi elrabolt tőlünk egy pontot, ami meglehetősen fájó dolog volt az életünkben. Szerintem, ebből is tanulva, egyáltalán nem szabad félvállról venni soron következő ellenfelünket, hiszen ebben a szezonban is még csak a Békéscsabától kapott ki.

– A zöld-fehér fiataloknak idén is születtek már figyelemreméltó eredményei, mindez, valamint pontosan a tavaszi döntetlenetek miatt ezúttal is nehéz mérkőzésre van kilátás?

– Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a ferencvárosi fiatalok tehetségesek, lelkesek, és küzdenek a végsőkig, mellett pedig gyors kézilabdát játszanak. Azt gondolom azonban, hogy fel fogunk készülni maximálisan. Amennyiben azt játsszuk, amit tudunk, akkor itthon fogjuk tartani a két pontot, de ehhez szinte hibátlan játékra lesz majd szükség.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 4. forduló
PC Trade Szegedi NKE – Eszterházy SC 18-40

Az 5. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (2.) – FTC U19 (3.)
Eger, Eszterházy-csarnok, október 16., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.14.
(FOTO: Szepesi Áron, Szántó György)