Szenvedős győzelem

Nem játszotta az év meccsét felnőtt csapatunk, de hozta a két pontot Szeged elleni bajnokiján, ennél azonban jövő szombaton több fog kelleni a Népligetben.


 

Nyolc nappal a DVSC elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, az NB I/B keleti csoportjában is elkezdte az évet az Eszterházy SC felnőtt együttese, a PC Trade Szegedi NKE ellen ugyanakkor ellentétben a múlt heti találkozóval, a mieink számítottak a találkozó legfőbb esélyeseinek.

A múlt pénteki meccshez képest változások történtek az összeállításban, hiszen többen is kikerültek a keretből, de akadt olyan is, aki visszatért. Utóbbi a már az előzetesünkben is megemlített Kuti Bettina, aki ugyan nem kezdőként lépett pályára, ám ettől még igaz, egyéves kihagyás végére tett most végre pontot.

Nagy Éva felfázás miatt, orvosi javaslatra napokig nem sportolhat, mellette pedig Romány Kinga is kidőlt a sorból. Az elvégzett tesztek alapján, nem covidról van szó, ettől azonban még nem került szombatig olyan állapotba a beálló, hogy részt vehessen a mérkőzésen. Miután egy kapussal nem akart belevágni a meccsbe a házigazda, így az ifjúsági csapat kapusa, Barta Kata ült le a kispadra, akinek pályáralépése ismét egy újonc avatását jelentette volna.

Kezdőként mégis az egy szem megmaradt felnőtt hálóőrnek, Leiner Bernadettnek volt köszönhető, hogy (ekkor még) nem vezetett a Tisza-parti alakulat, hiszen két alkalommal is ajtó-ablak ziccert védett. Amikor legalábbis még nem volt nagy különbség az eredményben, négy egymást követő egri támadásnál is az ellenfél kezébe dobták a labdát a hazaiak (vagy a saját csapattársaik lábára), így hiába is jöttek futószalagon a gólok, a vendégek sem maradtak ebben adósak.

Akárhogy is, az első időkérés a tizenharmadik percben annak volt betudható, hogy 10-6-ra meglépett a házigazda. Aki nem tudta előre, hogy mi lesz a játékrész közepén, az akár azt is gondolhatta ezt követően két gyors szegedi gól után, hogy Zsadányi Sándor „vissza” időkérése méregből jön. Nem erről volt szó, egészen egyszerűen az előzetes terveknek megfelelően, sorcsere jött.

A játékmegszakítás után pedig rögtön az első Kuti-gól! Merthogy az egyéves kihagyását követően, futballnyelven fogalmazva, gyakorlatilag első labdaérintéséből a kapuba ejtett az egyetemisták junior világbajnoka. Egy darabig túlzottan másnak nem is nagyon tudtunk örülni, nagyon langyos mérkőzést láthattunk, ráadásul finoman fogalmazva sem tűnt éhesnek a vendéglátó.

Ez a fajta gyenge játék a huszonötödik percben csúcsosodott, amikor két találattal átvette a vezetést a csongrádi együttes. Nem igazán tudott felpörögni az ESC sem támadásban, sem védekezésben, ebből a lassú kézilabdából pedig egyértelműen a szegediek jöttek ki jobban. Ettől függetlenül a szünetben mégis a mieink vezettek, ennél azonban többnek egyáltalán nem örülhettünk…

Fordulás után sem változott sok minden, pedig azt valószínűsíthettük, hogy a hazaiak mestere nem marad csendben az öltözőben. Az az igazság, hogy vendég részről Csoknyai Nóra, és Szécsi Rebeka is nagy kedvvel játszott, amivel sokáig nem nagyon tudtak mit kezdeni a feketemezesek.

Azok után aztán, hogy a második felvonás elején is tudott vezetni a Szeged, gyorsan helyreállt a világ rendje, és ismét az egyetemisták álltak jobban. Megnyugodni persze ezzel együtt sem lehetett, egészen a hajrá kezdetéig legfeljebb három találattal tudott „meglépni” a vendéglátó.

Amikor Csomós Anna második balszélső góljával először alakult ki közte öt (29-24), már csak tizenegy perc maradt hátra. Úgy tűnt, ezzel kihúzza ellenfele méregfogát az egri csapat, fiesztáról, és örömkézilabdáról ennek ellenére sem beszélhettünk a maradék időben. Összességében annyit lehetne elmondani a látottakról, hogy a két megszerzett pont árnyékában, gyorsan el kell felejteni, mert jövő szombaton az FTC U19 otthonában ennél sokkal, de sokkal több fog kelleni…

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Gratulálok a Szegednek, mert jól, és szépen kézilabdázott, azt pedig el kell mondanom, hogy szerintem, csak a közvélemény várt itt sima meccset. Én pontosan tudtam, hogy ez lesz. Nem játszottunk jól, nyilván a kapuskérdés is bezavart, mert Nagy Éva hiánya mellett Leiner Bernadett sem edzett tegnap. Mindez persze nem mentség, mert a védekezésünk nem úgy működött, ahogyan kellett volna.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 13. forduló
Eszterházy SC – PC Trade Szegedi NKE 34-30 (17-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Bacs J., Váltó Á.
ESC: Leiner – Bernát D. 4, Györfi 3, Bató 4 (3), Alaxai 2, Szecsődi 5 (1), Lengyel E. 4. Cs.: Barta K. – Pankotai 4 (1), Tóth Abigél 1, Szeberényi 1, Kuti 2, Jurmann, Csomós A. 3, Zákányi 1, Petri. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 5/5. ill. 4/2.
Kiállítok (kétperces): 10 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 7-6, 18. p.: 11-10, 24. p.: 13-13, 36. p.: 19-19, 42. p.: 23-21, 48. p.: 27-24, 54. p.: 29-27.

 

A 13. forduló további eredményei:

Csepel DSE – Kispest NKK 31-37
Hajdúnánás SK – FTC U19 27-25
Oxxo Energy Orosházi NKC – Békéscsabai ENKSE 31-34
Tempo KSE – Levendula Hotel Algyő 30-30

 

 

Fenyves Balázs, 2022.01.15.
(FOTO: Szepesi Áron)