Szépen búcsúzni

A Kisvárda elleni hétközi bajnokin szeretne még egy utolsó nagyot alkotni az Eszterházy SC.


 

K&H Liga, 25. forduló
Eszterházy SC (14.) – Kisvárda Master Good SE (8.)
Eger, Eszterházy-csarnok, május 8., szerda, 18.00.
V.: Földesi Csaba, Halász András.
Jegyárak: felnőtt 1.200 forint, diák/nyugdíjas 800 forint.

 

Egy történet, vagy fogalmazzunk inkább úgy, egy nagy kaland a végéhez ér, szerda este ugyanis a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzésén is túl lesz az Eszterházy SC felnőtt alakulata. Ezen a találkozón túl, még egy fordulón ugyan részt vesznek az egriek, de saját közönségétől ezen a napon búcsúzhat el a társaság.

A Kisvárda Master Good SE elleni összecsapáson mindennek tükrében sem lehetne azt mondani, hogy a mieink lennének az esélyesei, ám ettől még mindenki egy szép zárásban reménykedik egri részről. Ha már esélyek, továbbra sem áll jól az egyetemisták szénája, hiszen hat játékos még mindig nem áll készen a bevetésre.

Emlékezhetünk, a szezon ilyen jellegű holtpontját pont az előző hétvégén jegyezhettük fel, hiszen a Győr otthonában pontosan hét személy neve hiányzott a jegyzőkönyvből. Ezúttal eggyel jobb a helyzet, legalábbis a derékproblémákkal bajlódó Buzsáki Nikolett játékára elég jó esély mutatkozik, ettől még koránt sem beszélhetünk bőséges meritési lehetőségekről.

Hogy egy kicsit a másik oldalról is beszéljünk, a Kisvárda azok után, hogy néhány esztendeje épp az Eszterházyt ütötte el az NB I/B-s bajnoki cím, illetve első osztályba való feljutás elől, mára stabil élvonalbeli alakulattá vált. Mindezt bizonyítják is egyrészt az idei eredmények, másfelől az a nemzetközi játékosállomány, amely tekintélyes névsorból áll.

Egyszóval, a két csapat év eleji 31-20-as végeredményt hozó összecsapásához hasonlóan, ezúttal is Dévényi János csapata számit a favoritnak (még akkor is, hogyha január közepén Vlatko Djonovics irányította a Kisvárdát). – Most már tényleg az égvilágon semmi nincs, ami nyomasszon minket, szeretnénk nyugodt játékkal búcsúzni a hazai közönségtől, hiszen nem is lehet más a célunk – vélekedett egy nappal az ütközetet megelőzően Debre Viktor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– A Kisvárda jó játékerőt képvisel, még, hogyha az eredményei nem is ezt mutatják, igaz, nem olyan régen idegenben győzték le az Érdet. Tele vannak válogatott játékosokkal, és úgy gondolom, összességében sokkal jobb teljesítményt vártak tőlük, de ez nem igazán jött össze nekik. Ez nem azt jelenti, hogy gyengék lennének, viszont valamiért nem jött össze nekik. Gondolom, úgy érkeznek majd hozzánk, hogy nyerni szeretnének, ami érthető, és pontosan ezért sem lesz könnyű dolgunk, mert számukra még van lehetőség előrébb végezni. Szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, ugyanakkor most megint összesűrűsödött a programunk, ami nem is lenne nagy gond, hogyha nem lennénk kevesen. Jelentősen nem is nagyon tudok belecserélni a csapatba, azoknak a játékosoknak pedig, akik eddig húzták a szekeret, továbbra is ez a feladatuk, mert nincs rajtuk kívül más. Hogy pontosan miről is beszélek, azt jól mutatja, hogy két jobbszélsőnk ül a padon, meg két kislány, itt tartunk most jelen pillanatban, és ezzel a kerettel kell megvívni a mérkőzéseket.


 

A 25. forduló további párosításai:

2019. Május 8., szerda
18.00.: Alba Fehérvár KC – Siófok KTC

Május 9., csütörtök
17.00.: Moyra-Budaörs Handball – GVM Europe-Vác
18.00.: DVSC Schaeffler – Dunaújvárosi KKA
19.15.: Érd – FTC-Rail Cargo Hungaria

Május 10., péntek
18.30.: Eu-Fire Mosonmagyaróvár – EUbility Group Békéscsaba

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)