Szeptember 13-án kezdünk

A mai napon elérhetővé vált az NB I/B-s felnőtt bajnokságok versenykiírása.


 

Csak hiányolnunk kellett, hogy még nincs versenykiírása a másodosztályú bajnokságoknak, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) ugyanis csütörtökön hivatalos honlapján mindenki számára elérhetővé tette azt.

Amint arról a minap beszámoltunk, a K&H Liga tizennégy fős mezőnyének véglegesítését követően biztossá vált, hogy a 2020/2021-es szezont is az NB I/B-ben tölti az Eszterházy SC felnőtt alakulata. Ezzel kapcsolatosan néhány fontos információt és dátumot már most meg tudunk osztani, legelsőként azt, hogy hivatalosan a szeptember 13-i hétvégén indul el a pontvadászat és június 6-ig tart.

Nem történt túlzottan sok változás a lebonyolítást illetően (legalábbis olyan nem, ami reményeink szerint, akár érinthetné a mieinket), vagyis a keleti és nyugati csoportban is tizenkét-tizenkét együttes állhat a rajtvonal mögé. A szezon végén elsőként záró bajnokcsapatok kivívják az első osztályban való szereplés jogát, míg az utolsó három helyezettek kiesnek. Ami változás (és erre értettük, hogy remélhetőleg számunkra lényegtelen), hogy a nyolcadik és kilencedik helyezettek osztályozót játszanak a bajnokságban maradásért, ezen találkozók időpontja lesz június 6-a, tehát az ezeket a párharcokat elkerülő klubok számára május 23-án véget ér az idény.

A legfontosabb információk egyelőre ezek, sokkal többet nem igazán tudunk megosztani a versenykiírás további, megszokott pontjaitól eltekintve (ami ide kattintva teljes egészében megtekinthető). Ami még lényeges dolog, hogy hivatalosan június 30-ig nevezhetnek az arra jogosult egyletek az NB I/B-re, a két csoport mezőnyét pedig majd csak ezek után, területi elvek alapján alakítja ki az MKSZ illetékes bizottsága.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.06.11.