Szerdán reggel kezdődik a munka

Az Eszterházy KESC NB I-re készülő felnőtt csapata július 11-én lát hozzá a nyári felkészüléshez.


 

Igazság szerint, még a tavalyinál is korábban kezdi el nyári felkészülését az Eszterházy KESC felnőtt alakulata, ami annak köszönhető, hogy az előző évet az NB I/B keleti csoportjának első helyén zárta, ami automatikus zöld lámpát jelentett az első osztályba.

Miután a klub vezetői úgy határoztak, élni kívánnak a pályán elért lehetőséggel, teljesen máshogyan kell hozzálátni az előkészületekhez, hiszen akárhogy is nézzük, a világ jelenlegi legerősebb bajnokságában fognak szerepelni ősztől az egyetemisták. Erre pedig mindezidáig egyetlen egyszer volt példa az egyesület életében.

A négy évvel ezelőtti, – nevezzük így: – „tanulópénz” során nem sikerült megragadni az NB I-ben, idén ugyanakkor mást terveznek az egriek. A kihívás ezúttal sem kisebb, ennek köszönhetően, nagy elszántsággal és elánnal kezdik el a munkát a csapat régi, és új tagjai.

Hogy pontosan kik ezek a játékosok, arról korábban már beszámoltunk, amikor azon személyek szerződéshosszabbításáról írtunk, akik a tavalyi bajnokcsapat tagjaiként továbbra is a hevesi megyeszékhelyen képzelik kézilabdás pályafutásukat. A lista másik felét azon játékosok alkotják, akikről szokásosan még nem adtunk hírt.

E tekintetben a hagyományok megtörését azért is mellőzzük, mert jövő hét szerdán kezdi el a munkát a társaság, ezen a napon pedig szintén szokásosan, szezonindító sajtótájékoztató keretén belül mutatjuk be a 2018/2019-es alakulatot.

A sajtó számára nyilvános eseményt július 11-én, 11 órától tartjuk a Leányka úti Eszterházy-csarnokban, ahol a keret, valamint a stáb tagjain túlmenően, dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora és a klub elnöke, Jordán Dániel, az EKESC ügyvezetője, valamint a Debre Viktor, Rutka Péter edzőpáros mondja el részletesen, mit kell tudni a mögöttünk hagyott, és az előttünk álló időszakról.

Ekkor már egyébként azt is tudni fogjuk, hogy pontosan kik ellen kezdik el második első osztályú szezonjukat Petrovics Gerdák, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes testülete egy nappal korábban sorsolja ki a pontvadászat menetrendjét. Szerdán tehát sok mindenre fény derül, amivel kapcsolatosan mondani sem kell: már alig várjuk…

 

 

Fenyves Balázs, 2018.07.06.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)