Szoros csatával zártuk a szezont

Harmadosztályú ifjúsági alakulatunk a Mezőkeresztest győzte le mindössze két góllal.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A Mezőkeresztes VSE csapata látogatott hozzánk a bajnokság zárófordulójában. Mivel a közelmúltban volt némi közöm ehhez a csapathoz és egyesülethez, jó érzés volt viszontlátni a régi arcokat és persze az újakat. Nyögvenyelősen indult számunkra a találkozó, mert bár viszonylag könnyen kerültünk jó minőségű helyzetbe, a befejezéseknél meglehetősen nagyvonalúak voltunk. Az egész mérkőzés alatt nem volt olyan szakasz, amikor le tudtuk volna szakítani lelkes ellenfeleinket, végig ott loholtak a nyakunkban. Dobó Dóri játéka különösen tetszett, de Nagy Anitában is látok fantáziát. Ami minket illet, bár nem játszottunk túlságosan jól, Bocsi Dóri a kapuban fontos labdákat fogott, mezőnyben Nagy Zója, Koncz Helga és Ágó Sára mutatott a legtöbbet saját tudásából. Kréti Liának is jól sikerült a beszállása az első játékrészben, és Dröszler Kitti is fontos gólokat lőtt a végén. Kellett, mert nagy csatát hozott a hajrá, ahol viszont nekünk sikerült higgadtabbnak maradni, így ha nehezen is, de sikerült győzelemmel befejezni a bajnokságot.

Koncz Regina, az Eszterházy SC ifjúsági csapatnak játékosa: – Mindenképpen el szerettük volna hozni a két pontot a szezon utolsó mérkőzéséről. Az első pár percen, ahogyan az idén jellemző volt ránk, kicsit meg voltunk illetődve, de hamar feleszméltünk és egy elég szoros mérkőzés vette kezdetét. Sajnos a keretben nem sokan maradtunk, nem volt túl sok cserénk, ami a pályán is meglátszott. Sok hibával játszottunk, kihagytunk helyzeteket és a védekezésünkben is akadtak hiányosságok. Azt gondolom, hogy az akaraterő mindenkiben ott volt, ami kulcsfontosságúnak bizonyult ezen a napon. Sok szép helyzet, és védés után végül kétgólos fölénnyel mi kerültünk ki győztesen a két csapat közül.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 21. forduló
Eszterházy SC – Mezőkeresztes VSE 29-27 (14-12)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 10, Koncz Regina 6, Ágó Sára 4, Dröszler Kitti, Józsa Kiara 3-3, Kréti Kornélia 2, Kerepesi Kata 1.

 

A 21. forduló további eredményei:

Jászberényi TF DSE – Szalézi DSE 30-25
Váci NKSE II. – Szerencs VSE 37-19

 

 

Fenyves Balázs, 2023.05.23.