Szoros vereség Szeghalmon

Az eddigiekhez képest is alacsonyabb létszámmal pályára lépő ifjúsági együttesünk nagyot küzdött, ám a pontszerzés nem jött össze.


 

A másodosztályú bajnokság hatodik fordulójában újra idegenbeli fellépés várt az Eszterházy SC legidősebb utánpótlás csapatára. A Szeghalmi NKC otthonában esedékes összecsapáson ismét sok nehézség sújtotta Lakatos László együttesét, és bár nagyot küzdöttek a lányok, mindez nem párosult pontszerzéssel.

– Rossz előjelekkel utaztunk Szeghalomra, hiszen tovább szűkült a bevethető játékoskeretünk. Dohány Vanda csatlakozott a sérültek táborához, a serdülő csapatunk pedig Kecskemétre látogatott, ezért nem tudtuk fiatalabbakkal sem feltölteni az együttest, így kicsi, de elszánt kerettel próbáltunk helytállni – ecsetelte a nehézségeket az egriek edzője.

– Jól kezdtük a mérkőzést, két-három góllal mi vezettünk az első negyedórában. Jól védekeztünk, gyorsan és pontosan támadtunk ebben az időszakban. A hazaiak ritmust váltottak, nyolc találatukra csak egyszer tudtunk válaszolni. A félidő vége nekünk sikerült jobban, így nem tűnt ledolgozhatatlannak a kétgólos hátrány.

Térfélcsere után több lehetőség adódott az egyenlítésre, azonban valamilyen technikai hiba mindig megakadályozta ezt. Összesen húsz ilyen hibát vétettünk a mérkőzésen, döntően ennek köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, volt tartásuk végig, az utolsó pillanatig küzdöttek a sikerért. Egyénileg Lénárt Emese, Csomós Panka és Zákányi Blanka nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Külön kell megemlítenem Romány Kingát, aki beállós pozícióban klasszis játékot produkált.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 6. forduló
Szeghalmi NKC – Eszterházy SC 35-32 (18-16)
Szeghalom, 30 néző.
V.: Nagy L., Szekeres L.
ESC.: Barta K. 1 – ZÁKÁNYI B. 5, Kovács D. 3, Kóczián E. 3, ROMÁNY K. 9, CSOMÓS A. 5, LÉNÁRT E. 4. Cs.: Nagy E., Losonczi A. 2, Szabó S., Szendrődi L. Edző: Lakatos László.

 

A 6. forduló további eredményei:

DVSC Schaeffler II. – DKA 33-38
Gödi SE – ENUSE 27-36
Tempo KSE – Debreceni Sportcentrum SI 33-23
Kézilabda Szeged SE – FKSE Algyő 26-36

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.02.
(FOTO: Balogh Tibor)