Szünet után fordult a kocka

Harmadosztályú ifjúsági együttesünk a félidei mínusz egy után, végül hét góllal nyert.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Az ózdi Lóci csapata ellen kezdte meg harmadosztályú U19-es csapatunk a 2023-as esztendőt. Meglehetősen alacsony színvonalon kezdődött a találkozó, lassú támadójátékunkban rengeteg volt a technikai hiba, és sok az elpuskázott lehetőség. Félidőben egygólos hátrányba kerültünk. Sajnos hasonlóan kezdődött a második játékrész, talán azzal a különbséggel, hogy itt már tényleg felfedezhető volt, hogy gyorsítani szeretnék a játékot. Mezőnyből erre a félidőre viszont Koncz Regina teljesítménye erőteljesen feljavult. Mégis a mérkőzés két legjobbja az egri színekben most debütáló kapus, Bocsi Dóra és poszttársa, Biró Anna volt. Annak ellenére védtek nagy százalékkal, hogy sem a nyitott, sem a zárt védekezésünk nem működött megfelelően. A technikai hibáink száma harminc fölött volt, a kipattanó labdák rendszeresen a lelkes vendégcsapat birtokába kerültek. Bár jóval nagyobbnak éreztem a valós különbséget a csapatok között, de ez most nem a mi napunk volt. Kétségbeesni ettől még nem kell, rengeteg van még ezekben a lányokban, és van még jó néhány forduló, bőven be tudják, és be is fogják majd ezt bizonyítani.

Biró Anna, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – A vasárnap délután háromórai kezdés ellenére álmoskásan indult a találkozó, ennek eredményeként az első félidőben az ellenfél által diktált egyszerűbb játékstílus és lassabb tempó dominált. Részünkről ezt a periódust sok össze nem szedett kipattanó, eladott labda, és pontatlan befejezések jellemezték. Dóri viszont kimagasló teljesítménnyel védte végig a mérkőzés első félóráját. Bár a meccs első perceiben vezettünk, a félidei állás a Lóci DSE együttesének kedvezett. A szünet után kicsit összeszedettebb, lendületesebb játékkal és pontosabb befejezésekkel sikerült javítanunk az összképen. Ugyan a második félidőben is voltak hibák támadásban és védekezésben egyaránt, az első játékrészhez képest határozottan javult a csapat hozzáállása, így pedig a teljesítménye.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 12. forduló
Eszterházy SC – Lóci DSE 29-22 (11-12)
Egri gólszerzők: Koncz Regina 8, Józsa Kiara 5, Nagy Zója 4, Ágó Sára, Kerepesi Kata, Nagy Kincső 3-3, Dröszler Kitti 2, Kréti Kornélia 1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Szerencs VSE – Szalézi DSE 39-25
TFSE – Gyöngyösi KK 27-33
Váci NKSE II. – Mezőkeresztes VSE 56-11

 

 

Fenyves Balázs, 2023.02.21.