Távozik Iván Emese

Második alkalommal igazol el Egerből a balkezes játékos, aki az NB I-es Békéscsaba csapatában folytatja.


 

Azok után, hogy az elmúlt hetekben biztossá vált, véget ért a 2019/2020-as szezon, vélhetően minden klub életében a jövő csapatainak kialakítása jelenti a jelen időszak legfontosabb feladatát. Így van ez az Eszterházy SC-nél is, a jövő évi együttesről ugyanakkor még korai lenne bármit is elmondani.

Biztos távozóról ezzel szemben már be tudunk számolni, hiszen tegnap az első osztályú Békéscsabai Előre NKSE több érkezőt, köztük az eddig egri színekben szereplő Iván Emese szerződtetését jelentette be. A balkezes játékos eddig két periódust töltött az egyetemistáknál, és ezidő alatt több sikert is elért. A korábban Dunaújvárosból érkező átlövő első egri évében leginkább jobbszélső pozícióban kapott helyet a felnőtt gárdában, a junior alakulatnak azonban egyből vezérévé vált, ahol a később kis híján veretlen bajnokcsapat tagjaként rengeteg gólt szerzett. Egy évvel később, a 2017/2018-as idényben felnőtt szinten is sikerült a bajnoki cím, ez volt ugyebár a klub második NB I/B-s aranyérme, „Emzi” pedig szintén húzóemberként vette ki részét a feljutás kiharcolásában. Azon a nyáron aztán a szintén élvonalbeli Vác csapatát választotta, ahonnan 2019 februárjában visszatért, egészen mostani távozásáig.

Amennyiben nincs ez a fránya vírushelyzet, úgy két felnőtt, és egy junior bajnoki címmel a tarsolyában köszönhetnénk el a pálya jobboldalának nehéztüzérétől, de ki tudja, lehet, hogy az újbóli NB I-es szereplést kiharcolván, nem is került volna sor a búcsúzásra. Ez ugyanakkor már csak fikció, így nincs más hátra, minthogy jó szívvel, szép emlékekkel sok sikert és minden jót kívánjunk további pályafutásához Iván Emesének. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő…

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.02.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)