Tehetség a fővárosból

FTC-nevelés, de legutóbb az MTK-ban szereplő játékos az Eszterházy SC felnőtt együttesének következő nyári igazolása.


 

A múlt heti bejelentések után, újabb játékos érkeztéről számolhatunk be, az Eszterházy SC-hez igazolt ugyanis Jurmann Gréta, az elmúlt két szezonban az MTK Budapest utánpótlásában szereplő fiatal tehetség.

A tizennyolc esztendős kézilabdás az FTC-ben kezdte el a játékot, ahol nyolc évet húzott le. Ezt követően szerződött néhány kerülettel arrébb, hogy az MTK után megtalálja a hevesi megyeszékhelyet. Hogy mi vezette ide, és mit vár a következő szezontól, arról magát Jurmann Grétát faggattuk. – Elsősorban azt, hogy a lehető legtöbbet fejlődjek, hiszen ez lesz pályafutásom első felnőtt csapata – kezdte bemutatkozását az egyetemisták legújabb szerzeménye.

– Az Egerbe igazolásom története Zsadányi Sándor nevéhez fűződik, aki két évvel ezelőtt, még a Szeged edzőjeként keresett meg, akkor azonban leginkább a középiskolai tanulmányaim miatt még nemet mondtam a váltásra. Most, hogy sikeresen érettségiztem, úgy gondolom, optimális döntést sikerült hoznom az újabb megkeresés után, hiszen az Eszterháznál a játék mellett az egyetemi tanulmányaimat is el tudom kezdeni. Számomra ez egy nagy lehetőség, hiszen most már felnőttek között játszhatok, ahol szeretnék minél több lehetőséget kapni. Tisztában vagyok vele, hogy ez elsősorban rajtam múlik, vagyis azon, hogy milyen teljesítményre leszek képes, abban azonban biztos vagyok, hogy nagyon sok mindent fogok tanulni az új együttesemben. Pályafutásom eddigi részében a belső posztokon szerepeltem, ezeken is érzem jól magam, bízom benne, hogy itt bizonyítva az egri csapat hasznára tudok válni.


 

Az Eszterházy SC eddigi nyári játékosmozgása:

Távozott (4 fő):
Iván Emese (Békéscsaba, NB I.), Pados Mónika (Pázmány-Gárdony, NB I/B), Petrovics Gerda (?), Győrffy Alexandra (Érd, NB I)

Érkezett (5 fő):
Bató Lili (Szeged KKSE, NB I/B), Szecsődi Laura (Vasas SC, NB I/B), Gindeli Panna (Orosházi NKC, NB I/B), Vajk Eszter (Alba Fehérvár, NB I), Jurmann Gréta (MTK Budapest, NB I)

Szerződést hosszabbított (9 fő):
Leiner Bernadett, Bernát Dorina, Kiser Panna, Sári Barbara, Kobela Tamara, Brettner Zsófia, Kuti Bettina, Buzsáki Nikolett, Pankotai Luca

 

 

Fenyves Balázs, 2020.06.29.
(FOTO: mtk.hu)