Tényleg másabb volt

A hétvégi második meccsen már a Szent István SE volt a jobb, egy elég tartalékos felállásban operáló egri csapat ellen.


 

Pénteki tudósításunkat ott fejeztük be, hogy egy nap múltán ugyanazon a helyszínen, és ugyanazon ellenféllel szemben folytatja a felkészülést az Eszterházy SC felnőtt együttese. A másodosztályú Szent István SE-OTP Bank elleni kettős meccs első felvonása jól sikerült, hiszen végig vezetve, magabiztos, hétgólos hazai siker született.

Pedig már azon a találkozón is volt hiányzója bőven a házigazdának, ez a helyzet ráadásul erre a napra tovább romlott. Tegnap ugyebár Buzsáki Nikolett, Bíró Eszter, Brettner Zsófia és Kuti Bettina sem öltözött át, ehhez képest pedig a diplomaosztóján tartózkodó Hanczvikkel Zsanett, valamint az előző napon kisebbfajta sérülést szenvedő Petrovics Gerda sem lépett pályára.

Leginkább utóbbi személy játéka hiányzott nagyon a pályáról, amit bizonyított is az eredményesség. Maga a mérkőzés is meglehetősen álmosan, rengeteg hibával kezdődött, Bocsi Szonja vezető góljára legalábbis négy és fél percet kellett várni. Ezt követően is sok esetben csapkodóan alakult a játék, de az első félidőben még a mieink akarat érvényesült.

Fordulás után már más volt a leányzó fekvése. Debre Viktor a félidőben több poszton is cseréket eszközölt, ám nem mondhatni, hogy a változtatás jótékonyan hatott volna az egyetemisták eredményességére. A fővárosiak hat perc alatt egy 5-0-ás sorozatot produkáltak, amivel már az előny is náluk volt.

A játékrész hátralévő részében is a vendégek vezettek, és ugyan az utolsó percre sikerült megérkezni egy találatra, mégis magabiztosan tartotta fórját a SZISE. Idő közben hazai részről a fiatalság is egyre több lehetőséget kapott, Dohány Vanda, és Barta Adelinda például még gólt is tudott szerezni.

Utóbbi játékos kapcsán örömmel jegyezhetjük meg, hogy az ifjúsági csapat tagjaként első alkalommal léphetett pályára a felnőttek között, és első helyzetét máris gólra váltotta a bal szélen. Kis öröm is öröm, ezen a találkozón ugyanis olyan nagyon sok minden jó nem történt, mint egy nappal korábban, de, ahogyan azt vártuk, tényleg más mérkőzést kaptunk, mint péntek este.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Másabb meccs volt, mint a tegnapi, és más összeállításban is játszottunk. Olyan játékosaink hiányoztak, akik nekünk nagyon hiányoznak, ha nincsenek a pályán. Gondolok itt elsősorban irányító poszton Petrovics Gerdára, aki tényleg meghatározza a mi játékunkat. Az ő hiánya nagyon meglátszik a teljesítményünkön, mert ő fogja össze az egészet, és ilyenkor mindenki elbizonytalanodik egy kicsit. Ettől függetlenül a mai nap is elérte a célját, és arra mindenképp jó volt, hogy edzés helyett mérkőzés körülmények között láthattam néhány játékost. Ilyenkor le lehet szűrni, hogy kire mennyire lehet számítani. Mindennek megvan az oka, és annak az okozata, én pedig úgy gondolom, hogy ezen kellene itt elgondolkoznia sok embernek, mert nem csak álmodozni kell arról, hogy sok percet tölthessünk a pályán, hanem, amikor odakerülünk, akkor lehet bebizonyítani, hogy alkalmasak vagyunk rá. Még egyszer mondom, azt kaptam, amit vártam, pontosan tudom, hogy kik a meghatározó játékosaink, a többiek viszont mélyen elmaradnak attól, amit én szeretnék.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Felkészülési mérkőzés
Eszterházy SC – Szent István SE-OTP Bank 24-25 (12-8)
Eger, Eszterházy-csarnok.
V.: Sándor L., Szikszay Cs.
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, Kobela 4, Borbély 6, Sári 5 (3), Pados 3, Sallai 1. Cs.: Leiner – Juhász R., Bernát 1, Dohány V. 1, Sepsi, Barta A. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 4-3, 18. p.: 6-5, 24. p.: 8-7, 36. p.: 12-11, 42. p.: 14-15, 48. p.: 16-17, 54. p.: 18-21.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3. ill. 7/5.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.02.09.