Tét nélküli gödi tétmeccs

A Ligakupa D-csoportjának ötödik fordulója jelent kihívást, emellett remek felkészülést felnőtt csapatunknak.


 

Ligakupa, D-csoport, 5. forduló
Gödi SE (3.) – Eszterházy SC (2.)
Göd, január 15., szerda, 18.00.
V.: Bába Sándor, Horváth Péter.

 

Az év első mérkőzése máris tétmérkőzést jelent, szerda este ugyanis Ligakupa-találkozó szolgáltatja a 2020-as esztendő legelső fellépését. A női szakágon belül a 2019/2020-as szezonban első alkalommal elinduló sorozat csoportköre pontosan a felénél jár az Eszterházy SC-nél, más kérdés, hogy a korábbi eredmények már matematikailag is bebiztosították a továbbjutó személyét.

Amint arra bizonyára sokan emlékeznek, a D-csoport első két fordulójában oda-vissza megmérkőzött egymással az NB I/B keleti csoportjának éllovasa, valamint az első osztályú Szent István SE. Az első, egri meccsen hatgólos vendég siker született, míg a fővárosi visszavágón négygólos egyetemista. Mindez azt jelentette, hogy bár mindkét alakulat kettő-kettő megszerzett ponttal jött pi a párharcból, ám mivel az egymás elleni mérleg plusz kettes gólkülönbséget ért a budapestieknek, így valószínűsíthető volt, hogy ezzel együtt a továbbjutás is meg lesz.

Nos, nem is csalatkoztunk, lévén a SZISE idő közben kétszer is megverte a mieink számára is ismerős Gödi SE-t, ami végérvényesen eldöntötte a csoport első helyének sorsát. Ez persze azt is jelenti, hogy függetlenül a csoportkörből hátralévő két fordulótól, különösebb tétje a tétmérkőzés kifejezés ellenére sincs az Eszterházynak.

Nem is nagyon kell ezzel foglalkozni, mert így legalább a most szerdai, illetve a január 24-i, egri összecsapást is a bajnokság tavaszi évadára történő felkészülésének lehet szentelni. – Ez teljesen így igaz, mi is úgy tekintünk ezekre a találkozókra, hogy pontosan beleillenek ebbe az időszakba – fogalmazott honlapunknak Rutka Péter, az Eszterházy SC másodedzője, csapatvezetője.

– Ebből kiindulva, hiába is játszunk Ligakupa-meccset, nem készültünk külön erre a hatvan percre. Már csak azért sem, mert a lányok jelenleg is kőkemény edzéseken vesznek részt, naponta kettőn, ami elég sokat kivesz belőlük. Mi egyértelműen a bajnokság tavaszi folytatására készülünk, ezért annak is nagy jelentőséget szeretnénk szentelni, hogy minden játékosunk közel azonos játékpercet tölthessen a pályán. Különösen igaz ez a fiataljainkra, valamint arra a Petrovics Gerdára, aki a téli felkészülés kezdete óta ismét velünk dolgozik, az ő esetében nagyon fontos, hogy minél előbb megtalálja régi formáját, vagyis, hogy játékba hozzuk. Szóval alapvetően mindkét napon ez lesz a célunk, remélem, minden úgy sül el, ahogyan tervezzük.

Mindkét napon, jelentette ki Rutka Péter, mivel a szerdai, idegenbeli fellépést követően, csütörtökön már hazai környezetben is pályára lépnek Buzsáki Nikolették. A szintén másodosztályú Vasas SC mátraházi edzőtáborából érkezik meg a hevesi megyeszékhelyre, hogy 17 órás kezdettel, egy felkészülési mérkőzés keretén belül ismét egymásnak feszüljön a nyári, és téli időszakokból kiváló ismerősnek nevezhető két társaság.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.01.14.
(FOTO: Szántó György, archív)