Tiszafüreden épült a csapat

Remekül sikerült kétnapos programot tudhat a háta mögött az Eszterházy SC felnőtt csapata, amibe elég sok mindent sikerült belesűríteni.


 

Ahogyan arról az előző hét folyamán már beszámoltunk, elég mozgalmasra sikeredett a nyári felkészülés második hete, hiszen a kemény edzések mellett edzőmérkőzésen is részt vehetett az Eszterházy SC felnőtt gárdája, ezen kívül pedig több, csapatépítő programon.

Az egri strandon tett látogatásról már részletesebben is írtunk, arról viszont nem, hogy mi történt pénteken és szombaton. Nos, a hét utolsó munkanapjának délelőttjén még egy közös foglalkozáson részt kellett venniük az egyetemistáknak, akik aztán a közös ebédet követően ültek autókba, és indultak el legelsőként Noszvajra. A településen a Rozika Kávéző, Sütiző teraszhelyiségében kényeztették magukat a keret tagjai a kulináris élvezetek terén, hogy aztán kellő energiát magukba szívva, Tiszafüredre siessenek.

A csapatépítő helyszínéül legalábbis a Jász-Nagykun-Szolnok megyei vízparti város szolgált, ezen belül a Horgász és Családi Camping. Az Eszterházy Károly Egyetemen belül ismerősen mozgók bizonyára tisztában vannak vele, pontosan hol volt a bázis, hiszen az intézmény sportszakos vízi-, valamint gólyatáborait is évek óta itt rendezik.

Szóval a megérkezés után gyorsan elfoglalták a kis faházaikat a játékosok és a stábtagok, hogy aztán gyorsan a létesítmény közvetlen szomszédságában található Tisza holtágaiban találhassák magukat. Pontosabban kenukban és kajakokban, a délután hátralévő részében ugyanis Fábián Gábor masszőr, és Juhász Kristóf utánpótlás-technikai vezető révén vízitúra következett. Mondani sem kell, a ragyogó időjárás, a frisstő víz és a jókedv végig garantált volt, különösen akkor, amikor az egyszemélyes kajakot választó Leiner Bernadett egyszer a nagy többség mulatságára egyszerűen beleborult a vízbe. Az ugyanezen a szakaszon ért „szúnyogtámadás” már kevésbé volt mulatságos, de a kellemetlen csípéseken kívül mindenki rendben túlesett a túrán.

A vacsoráért Zsadányi Sándor vezetőedző felelt, aki bográcsban készített sertéspörköltet, több stábtag előkészítő munkálatával megspékelve. Azon túl, hogy a tűzrakó hely kialakítása kissé nehézkesre sikeredett, illetve finoman fogalmazva sem ideális vacsoraidőben készült el az étel (meg még egy kicsit csípett is), mindenkinek elnyerte a tetszését, és igazából tányérokra nem is volt szükség, csak friss kenyérre a jóízű tunkoláshoz. A játékosok ekkor már egyre önfeledtebben érezték magukat, ebben pedig sok szerepe volt a csapatkapitány Buzsáki Nikolett irányításával szervezett avatásnak az újak tekintetében. Maradjunk annyiban, a mulatságos feladatok, indulók éneklése, videók készítése még inkább emelték a hangulatot, no meg persze a zene és tánc, ami elég későre nyúlva hozta közelebb egymáshoz a néhány héttel ezelőtt még egymásnak ismeretlen csapattagokat.

Másnap még egy jó kis strandolás belefért a büfésoron elfogyasztott ebéd előtt, hogy aztán úgy térjen vissza Egerbe a társaság, hogy annak minden tagja maradandó élménnyel gazdagodjon. Konklúzióként mindenképp megállapíthatjuk, hogy bár a mérkőzéseket természetesen a kézilabdapályán kell majd megnyerni, de ahhoz, hogy ez csapatként, egy kicsivel könnyebben menjen, elengedhetetlen volt a tiszafüredi két nap.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.08.03.