Tizennyolc pluszos kiütés

Molnár Nikolett hiánya miatt, Lakatos László vezette győzelemre másodosztályú serdülőinket.


 

Lakatos László, az Eszterházy SC serdülő csapatának megbízott edzője: – Jó mentalitással kezdtük a találkozót, nagyon látszott a csapaton a bizonyítási vágy. Egy-két hibától eltekintve, stabil volt a védekezés a főleg betörésekkel próbálkozó Tisza-partiakkal szemben. Támadásban a Nagy Zója, Kapusi Vivien kettős ontotta a gólokat, de a fiatalabbak is jól szálltak be a mérkőzésbe, így megnyugtató különbséggel fordultunk a szünetben.
A második félidőben a fiatalabbak kaptak több lehetőséget, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. A találkozó előtti izgalom is elmúlt ekkorra, így magabiztos győzelem lett a vége. A sikernél is fontosabb, hogy mindenki pályára lépett és pozitív élményekkel töltődhetett fel. A folytatásban következő, erősebb csapatok ellen lesz meg ennek a hozadéka. A kapuban Bíró Anna és Mrkva Zita is jól teljesített, utóbbi bűntetőket is hárított. A már említett két játékoson kívül jobb szélen kiemelkedően teljesített Józsa Kiara, és Koncz Helga. Sikeresen irányította a csapatot Kerepesi Kata, igazi csapatkapitányként dolgozott a támadásban és védekezésben is kiemelkedő Lászlófi Szofi.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, II. osztály, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC – Tisza Volán SC 34-16 (19-7)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 8, Kapusi Vivien 7, Józsa Kiara 5, Lászlófi Szófia 4, Koncz Helga 3, Kerepesi Kata, Hargitai Gréta 2-2, Huszár Nóra, Koncz Regina, Kréti Kornélia 1-1.

 

Az 5. forduló további eredményei:

Borsod Sport Klub – Hódmezővásárhelyi LKC 25-29
Kecskeméti NKSE – Kalmár DSE 33-31
Kiskunhalasi UKSC – Kézilabda Szeged SE 12-17
KIKI-SKFT – XVI. Kerületi KMSE 34-44
Debreceni SC-SI – Gödi SE 36-10

 

 

Fenyves Balázs, 2022.10.11.