Tízgólos vereség Balmazújvárosban

Az elmúlt három forduló veretlensége után, ezúttal nem sikerült pontot szerezniük Lakatos László tanítványainak.


 

Az elmúlt hétvégén a hatodik fordulóval folytatódott a másodosztályú ifjúsági bajnokság az Eszterházy SC együttese számára, az aktuális feladatot pedig az NKK Balmazújváros elleni, idegenbeli összecsapás jelentette.

A legutóbbi három játéknap két sikere, és egy döntetlenje után, ebben a fordulóban már nem jött össze a pontszerzés, a házigazda ugyanis tíz góllal jobbnak bizonyult a mieinknél. – A vereség ellenére elégedett vagyok a csapat mentalitásával és akaratával, hiszen mindenki maximális energiával játszott – találta meg a találkozó pozitívumát Lakatos László, a lányok edzője.

– Nagyon szerettünk volna meglepetést okozni, hiszen a tabella veretlen éllovasával találkoztunk. Jól kezdtük a mérkőzést, sok labdát szereztünk, így sikerült könnyű gólokat szerezni. Mindkét csapat sok technikai hibával játszott, és, ha a kontrákban jobb döntéseket hozunk, mi fordulhattunk volna előnnyel a szünetben. A hazaiak nyitott védekezése ellen a második félidőben ötlettelenebbé és fáradtabbá vált a támadásépítésünk. Sok energiát emésztett fel a védekezési munka, többször eljutottunk két-három ütközésig, de ennek ellenére is gólt kaptunk. Sajnos a beállós körüli feladatok figyelmetlenné váltak, illetve kevés volt az információ a játékosok között. A pozitív hatások jól jöttek volna hátul, hogy átvészeljük a hullámvölgyet.

A második játékrész közepéig tartott az erőnk, a végjátékban sajnos a kapussal szemben is sokat hibáztunk. Az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, de a jegyzőkönyvbe ezt nem írják be. Ennek ellenére elégedett voltam a lányokkal, a bajnokságban most voltak a legegységesebbek. A nagy akarásban sok hibával játszottunk, mégis szeretném kiemelni Kopka Réka és Fodor Laura kapusteljesítményét. Itt szeretném megköszönni Bíró Imre kapusedzőnk munkáját, aki szeptembertől dolgozik a lányokkal. Irányító pozícióban most Koczka Lili teljesített a legjobban, szélső pozícióban pedig Krinszki Gréta volt a legbiztosabb befejező játékos.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, 6. forduló
NKK Balmazújváros – Eszterházy SC 34-24 (17-16)
Balmazújváros, V.: Major G., Székely Z.
EKESC: Kopka R. – Király L. 1, Csomós A. 4, Koczka L. 4, Dohány V. 4, Nagy E., Barabás R. 2. Cs.: Fodor L. – Lengyel T. 1, Kovács D. 1, Nagy-György H., Barta A., Krinszki G. 4, Romány K. 1, Kurucz  A. 2, Koós R. Edző: Lakatos László.

 

A 6. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – DVSC Schaeffler II. 35-33
Érd II. – Mikolik Handball School 30-29
Szigetszentmiklós NKSE – Kispest NKK Endo+Service 48-18
Kézilabda Szeged SE – Oxxo Energy Orosházi NKC 24-38
Gödi SE – Hódmezővásárhelyi LKC 24-29

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.29.