Több meccs is elmaradt

Az U15-ös bajnokságban kettőből csak egy, az U13-asoknál hétből öt mérkőzést rendeztek meg.


 

Koszorús Levente, az Eszterházy SC U15-ös csapatának edzője: – Hogy is kezdjem? Nem jó előjelekkel indultunk Ózdra. Sajnos megint több alapemberem betegség, vagy karantén miatt hiányzott, így nem számíthattam rájuk. Azt hozzá kell tenni, hogy erre a fordulóra csak három csapat tudott kiállni, így mindössze egy meccset játszottunk. Rögtön az elején a balátlövőnk, Viszokai Viktória megsérült, emiatt őt nélkülözve kellett a posztját betöltenünk. Akadt olyan periódusa a mérkőzésnek, hogy a beállónk látta el eme feladatokat. Sajnos támadásban, és védekezésben sem pörögtünk fel, ezt megérezte az ellenfél, és szívósan kapaszkodott ránk. A legnagyobb különbség a végére alakult ki, így végül hoztuk a kötelezőt.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, LU15 terület – I/B-csoport, 5. forduló
Lóci DSE – Eszterházy SC 20-25
Eszterházy SC – Mezőkeresztesi VSE elmaradt

A bajnokság további eredményei, és a tabella ide kattintva érhető el!


 

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának megbízott edzője: – A lányokat a mérkőzések előtt kissé fel kellett rázni, hiszen csapattársaik mellett edzőjüket is nélkülözniük kellett. Az első mérkőzésen így sima, mondhatni papírforma vereséget szenvedtünk. Előremutatónak tartom mégis, hogy többen tudtak gólt szerezni, ráadásul egymás előkészítő tevékenysége segítségével. Az pedig, hogy a védekezésben is határozott előrelépést tapasztaltam az előző mérkőzésekhez képest, már hab a tortán. A második meccsen sikerült kihasználni a kínálkozó góllövési alkalmakat, a védekezés is még inkább összeállt, ezért hamar vezetést szereztünk. Egyenletes teljesítménnyel, megérdemelten zsebeltük be a két pontot. Kifejezetten örülök annak, hogy a lányok a kapott taktikai utasításokat a legmesszemenőbb módon igyekeztek megvalósítani, így jó néhány tetszetős megoldás is született.

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC III. U13-as csapatának edzője: – A kis létszámnak köszönhetően, mindenki jóval több percet tudott a pályán tölteni, mint máskor, így néhány játékosnál megmutatkoztak az edzettség hiányából adódó fáradtság jelei. Az is bebizonyosodott azonban, hogy akik rendszeresen jó intenzitással dolgoznak edzésen, azok a második mérkőzésen is képesek a megfelelő teljesítményre. Az elmúlt hét gyengébb teljesítményéhez képest, ezúttal jóval tudatosabban, energikusabban kézilabdáztunk. Mindkét mérkőzésen több megállító faultot, egymásnak besegítést láttam, végre a kommunikáció is kezdett elindulni védekezésben. A támadó tevékenységben is születtek kifejezetten jó egyéni teljesítmények, és külön öröm számomra, hogy gyors gólokat is sikerült szerezni, valamint, hogy kezdik a lányok észrevenni, ha a társuk megjátszható. Összességében mindkét csapat szereplését pozitív, előremutató, eredményes versenynapként értékelem. Sokkal több jó, mint rossz megoldással.

Bóta Marianna, az Eszterházy SC II. U13-as gárdájának trénere nem értékelte a fordulót.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, LU13, II.csoport, 4. forduló
Mezőkövesdi KC – Eszterházy SC I. elmaradt
Eszterházy SC IV. – Eszterházy SC III. elmaradt
Mezőkövesdi KC – Eszterházy SC III. 24-8
Lóci DSE – Eszterházy SC I. 25-8
Eszterházy SC II. – Kazincbarcikai KSE 10-24
Eszterházy SC III. – Szalézi DSE 9-11
Eszterházy SC I. – Eszterházy SC II. 20-13

A bajnokság további eredményei ide kattintva érhetőek el!

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.25.