Továbbra is nyerő formában

Lemásolta felnőtt csapatunk eredményét az Eszterházy SC ifjúsági alakulata.


 

Zsúfoltan alakult az előző szombat, hiszen azok után, hogy az Eszterházy SC felnőtt együttese 35-28-as győzelmet aratott a PC Trade Szegedi NKE otthonában, nem sokkal később néhány kilométerrel arrébb az ifjúságiak az FKSE Algyő otthonában léptek pályára.

Miután a felnőtt összecsapáson több utánpótlás korú játékos is szóhoz jutott, így nem sok idejük volt a fiataloknak, hogy átérjenek a nap másik találkozójára. A logisztika végül sikeres volt, mint ahogyan az ifi meccs is, amit bizonyít, hogy számszerűen pontosan az a végeredmény született, mint a felnőttek fellépésen.

– Az őszi fordulóhoz képest pozitívan változott a hazaiak kerete, ezzel ellenfelünk játékstílusa is, ráadásul a tavaszi eredmények alapján nem vehettük félvállról a találkozót – kezdte aktuális értékelését az egri csapat edzője, Lakatos László.

– Szinte minden taktikai lehetőségre felkészültünk a héten, ezzel szemben az algyői csapat végig vegyes védekezést alkalmazott szoros emberfogással. Erre konkrétan nem gyakoroltunk, de úgy gondolom, az öt az öt elleni játékban nagyon jók vagyunk ebben az osztályban. Az első találatot a hazaiak szerezték, mint később kiderült, ekkor vezettek utoljára. Az első félidőt zömében a vendéglátók hosszú támadásépítése és csapatom öt-tízmásodperces kontrái jellemezték. A gyors játékból adódó hibáinknak köszönhetően, nem tudtunk nagyobb különbséget kialakítani. Jurmann Gréta és Barta Adelinda jól szervezte a támadásainkat, a balszélen Nagy Eszter nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Védekezésben is Adelinda járt az élen, hiba esetén pedig Fodor Laura brillírozott a kapuban.

Fordulás után lassítottunk egy kicsit a játékon, de a labdaszerzésekből a gyorsindulásokat kihasználtuk. Sikerült növelnünk a különbséget, azonban, amikor hibáztunk, gyorsan felzárkóztak a hazaiak. Jól szálltak be a játékba a cserék, Solt Anna nagy kedvvel, és gólerősen játszott, Tóth Antónia védekezésben és támadásban is vezéregyéniségnek bizonyult. A kapuban Tóth Barba szép védéseket bemutatva fogott, mint a „festék”. A mérkőzésen most a kőkeményen védekező és a beálló pozícióban ellenállhatatlan Romány Kinga volt a legjobb. Összességében nagyon harcos, kellemetlen ellenfelet győztünk le, amely az utolsó tíz perc kivételével nyomás alatt tudott tartani minket. A végeredmény nem tükrözi a mérkőzés feszültségét. Nagyon jó mentalitással mentünk neki a találkozónak, ezen kívül a lányok remekül kezelték a játékvezetésből és a teljesítmény hullámzásából adódó nehézségeket.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 13. forduló
FKSE Algyő – Eszterházy SC 28-35 (13-16)
Domaszék, zárt kapuk mögött.
V.: Garai G., Szemenyei L.
ESC.: FODOR L. – Zákányi B. 2, Kovács D., Horváth-Vadon. 1, JURMANN 5, BARTA A. 3, NAGY E. 4. Cs.: TÓTH B. – SOLT A. 5, TÓTH T. 5, Ficzere, Barabás R., Fodor I. 3, Dohány V. 2, ROMÁNY K. 4, Csomós A. 1. Edző: Lakatos László.

 

A 13. forduló további eredményei:

Kispest NKK – DKA II. 19-43
Gödi SE – Szeghalmi NKC 30-39
DVSC Schaeffler III. – DVSC Schaeffler II. 20-27
Dabasi KC VSE – Kazincbarcikai KSE 37-19
Kézilabda Szeged SE – Tempo KSE 25-34

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.23.
(FOTO: Balogh Tibor)