U13-as, és U11-es beszámolók

Az idősebbek még játszanak idén, a fiatalabbak viszont befejezték a 2021/2022-es évadot.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának edzője: – Ezúttal az Eszterházy II., és a Salgótarján csapatai voltak az ellenfeleink az U13-as bajnokság aktuális fordulójában. Mindkét meccsen igyekeztünk gyorsan és kreatívan kézilabdázni, sokat viszontláttam az előző hetek edzéseinek anyagából. A gyerekek jó felfogásban léptek pályára, nagyon igyekeztek, sokat ügyesedtek ebben a szezonban. Ennek is lett a jutalma, hogy két magabiztos győzelmet arattunk. Sebők Fanni, Lukács Lilla, Gesztiványi Luca és Popov Gréta is kiemelkedően jó napot zárt.

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC III. U13-as csapatának edzője: – A héten két olyan ellenféllel kerültünk össze, amelyek nagy ellenállást nem tudtak kifejteni, így a hangsúlyt elsősorban arra tudtuk fordítani, hogy a kedden lejátszandó Diákolimpiára készüljünk. A látott játékkal nem minden esetben, de az eredmény alakulásával mindenképpen meg voltam elégedve, hiszen mindkét mérkőzésen húsz gól körüli különbséggel győzedelmeskedtünk.

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC IV. U13-as csapatának megbízott edzője: – Sajnálatos módon csak hét játékos tudott rendelkezésre állni, így cserék nélkül kellett ezt a versenynapot teljesíteni. Az első mérkőzésen egy velünk nagyjából hasonló játékerőt képviselő gárdával mérkőztünk, és nagyon lelkes, időnként határozottan előremutató játékkal sikerült a magunk javára fordítani az eredményt. A második játék már nem alakult kedvezően, erősen látszott a cserék hiánya, már több hiba is becsúszott, és a sikertelenség miatti önbizalomhiány tovább csökkentette a győzelem esélyét. Ennek ellenére a versenynapot sikeresnek ítéltem, hiszen több játékostól is láttam sikeres technikai, taktikai megoldásokat, és különösen az első mérkőzésen határozottan motiváltan játszottak a lányok.

Bóta Marianna, az Eszterházy SC II. U13-as csapatának edzője nem értékelte a fordulót.

 

Eredmények:

Országos Gyermek Bajnokság, LU13 – II. csoport, 9. forduló
Eszterházy SC II. – Eszterházy SC I. 10-26
Eszterházy SC III. – Miskolci VSC 21-3
Eszterházy SC IV. – Pásztói KC 13-7
Miskolci VSC – Eszterházy SC II. 6-21
Eszterházy SC I. – Salgótarjáni SKC 21-13
Pásztói KC – Eszterházy SC III. 8-30
Salgótarjáni SKC – Eszterházy SC IV. 20-12

A forduló további eredményei ide kattintva tekinthetőek meg!


 

Szabó Sándor, az Eszterházy SC I. U11-es csapatának edzője: – Gyöngyösön mérhettük fel vasárnap a tudásunkat, és ez volt a szezon utolsó bajnoki fordulója. Hatalmas utat jártak be lányaink szeptembertől napjainkig. Izgalmas edzéseket és mérkőzéseket magunk mögött hagyva, szivacslabdáról a bőrlabdára váltás nehezítette az idényt. Karanténból ki, karanténba be, közben edzések és meccsek. Ez volt jellemző az idei évre. Annyi plusz nehézségen át csapattá összeforrva az utolsó mérkőzésnapon felvértezve a kézilabda szeretetével és elköteleződéssel egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Csodálatos és színes játékkal búcsúztattuk az évet. Köszönöm a jövő játékosainak a kitartást! Szülőknek a szurkolást és a támogatást!

 

Mérkőzések:

Országos Gyermek Bajnokság, LU11 – I. csoport, 8. forduló
Gyöngyösi KK – Eszterházy SC I.
Eszterházy SC I. – Beszterce DSE
Ebben a korosztályban nem írják az eredményeket!

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.12.