U15-ös és U13-as beszámolók

Koszorús Levente csapata hazai környezetben, míg a négy fiatalabb eszterházys együttes Kazincbarcikán vendégszerepelt.


 

Koszorús Levente, az Eszterházy SC U15-ös csapatának edzője: – Itthon folytatódott az U15-ös bajnokság. Sajnos az első mérkőzés első félideje nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, hiszen egy tetemes hátrányt szedtünk össze. Egyszerűen semmi nem ment, sem támadásban, sem védekezésben. A második játékrészben bár vissza tudtunk jönni a meccsbe, de sajnos elég későn. Így kétgólos vereséget szenvedtünk az Füzesabony ellen. A második mérkőzést is pont úgy kezdtük, ahogyan az elsőt, hitehagyottan, összpontosítás nélkül. Annyi pozítívum itt azonban már volt, hogy nem engedtük ellépni az ellenfelet. Szépen lassan összekaptuk magunkat, és egy viszonylag magabiztos siker született a végén a Miskolc ellen.

 

Eredmények:

Gyermekbajnokság, LU15, Terület – I/B, 3. forduló
Füzesabonyi SC – Eszterházy SC 33-31
Eszterházy SC – Miskolci VSC 31-22

A forduló további eredményei, és a bajnokság állása ide kattintva érhető el!


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának edzője: – Ezúttal Kazincbarcikán folytatódott számunkra az U13-as bajnokság, ahol már az odaút meglepetést tartogatott számunkra. Kiderült ugyanis, hogy a Miskolc csapata nem jelenik meg, így a két találkozó helyett, csupán egy mérkőzés várt a gyerekekre, méghozzá az Eszterházy SC IV. ellen. A labdafelhozatalok és visszafutások sebességében sikerült előrelépnünk, és a lányok sokkal bátrabban próbálkoztak kapuralövéssel, mint az idei első fordulónkon. Még nagyobb önbizalommal, jobb befejezésekkel, több kidolgozott helyzettel és több edzéssel a hátunk mögött biztos vagyok benne, hogy jobban fogunk mi még kinézni. A gyerekek mindenesetre jól érezték magukat, élvezték az egészet, volt egy kis sikerélményük is. A nagy leállások után azt gondolom, ez most a legfontosabb.

Bóta Marianna, az Eszterházy SC II. U13-as csapatának edzője: – A hétvégén Kazincbarcikára utaztunk, ahol két mérkőzést játszottunk. Az első meccsen az Eszterházy SC IV. ellen léptünk pályára. Nagy lendülettel kezdtük a meccset, és végig vezettünk, aminek a lányok nagyon örültek. Láttam az igyekezetet, a keresztmozgásokat, és a védekezésünk is kezd összeállni a 3:2:1-nél. Végre nem csak egy-két játékos lőtt gólt, hanem már mindenki megpróbált betalálni az ellenfél kapujába, így 14-8-ra nyertünk. Sajnos a második mérkőzésünk elmaradt, mivel a Miskolc nem jött el a mérkőzésre, így értelemszerűen, mi nyertük a meccset 10-0-ra. Ebben a korban még a játék a lényeg, ezért bosszantó, hogy elutazunk és nem tudunk gyakorolni, játszani.

Fábián Gábor, az Eszterházy SC IV. U13-as csapatának edzője: – Érezhetően fejlődtünk a korábbiakhoz képest, annak ellenére is, hogy mind a két mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk. Örülök neki, hogy gólokat tudtunk lőni egész ügyes megoldásokból, sokszor ezért már úgy nézett ki a dolog, mintha kézilabda meccsen lennénk. Egyértelmű, hogy a fejlődés útjára léptünk, tényleg örülök ennek a hétvégének.

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC III. U13-as csapatának edzője nem értékelte a fordulót.

 

Eredmények:

Gyermekbajnokság, LU13, II. csoport, 2. forduló
Kazincbarcikai KSE – Eszterházy SC III. 21-11
Eszterházy SC IV. – Eszterházy SC II. 8-14
Eszterházy SC III. – Lóci DSE 12-28
Eszterházy SC II. – Miskolci VSC 10-0 (elmaradt)
Eszterházy SC I. – Eszterházy SC IV. 17-5
Miskolci VSC – Eszterházy SC I. 0-10 (elmaradt)

A forduló további eredményei ide kattintva érhetőek el!

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.14.