Új arcok – Juhász Renáta

A korábban már a visszavonulást is fontolgató beállós második lehetőségként éli meg egri visszatérését.


 

– Ahogyan Pados Mónika esetében korábban már elmondtuk, veled is hasonló a helyzet, hiszen visszatérő játékosként köszönthetünk Egerben. Elmeséled annak történetét, ahogyan ismét ide kerültél?

– Négy éve annak, hogy először Egerbe igazoltam, viszont akkor télen távoztam is, szóval csak egy fél évet töltöttem itt – emlékezett vissza a múltra az Eszterházy KESC régi-új beállósa, Juhász Renáta. – A mostani történet ott kezdődött, hogy Debre Viktor megkeresett, hogy szeretné, ha a csapatában játszanék, függetlenül attól, első, vagy másodosztályban szerepel-e az együttes. Elsőre is szimpatikus volt minden, látszik, hogy nagyon sok változáson ment keresztül a klub. Mindenképp váltani szerettem volna, úgyhogy ebből a szempontból is pont kapóra jött ez a lehetőség, pláne, hogy az NB I-ben szerepelhetek majd.

– Hogy korábban csak egy fél évet játszottál itt, annak mi volt az oka?

– Egyértelműen a fiatalságomnak tudhatom be azt a döntésemet, mert akkor még nem úgy gondolkoztam, mint most. Nem azt mondom, hogy az volt a probléma, hogy esetleg több játéklehetőségre vágytam volna, csak egyszerűen máshogyan gondolkoztam még.

– És mi változott, mi történt veled az elmúlt három és fél esztendőben?

– Amikor távoztam Egerből, akkor a nevelőegyesületembe, a Debrecenbe tértem vissza, ahol másfél évet töltöttem el. Utána kerestek meg Balmazújvárosból, amit azért is tartok fontosnak elmondani, mert akkoriban elég erőteljesen gondolkoztam a visszavonuláson.

– Miért akartad abbahagyni ilyen fiatalon?

– Elsősorban azért, mert Debrecenben nem kaptam sok játéklehetőséget.

– Ehhez képest most elég jól sült el a dolog, egy másik klubbal a világ legerősebb bajnokságára készülsz…

– Akkor én sem gondoltam volna, hogy ez így lesz majd. Pláne, hogy a Balmazújvárossal az előző szezonban is más célkitűzéseink voltak, mint az Egernek. Éppen ezért is tartom ezt a dolgot hatalmas lehetőségnek, aminek nagyon örülök, mert így lesz esélyem megmutatni, hogy több van bennem, akár a korábbi klubomnak is.

– Hogyha már a játéklehetőségről beszélünk, mit gondolsz, hogyan tudjátok majd kiegészíteni egymást azzal a Sári Barbarával, aki az elmúlt években rendre a legtöbb gólt szerezte a csapatban?

– Megmondom őszintén, ez egy olyan pont volt a tavaszi megkeresésemnél, amitől tartottam, mert egyértelmű, hogy Sári Barbi már nagyon sokat tett ezért a klubért, és egy nagyon jó beálló. Tisztában vagyok vele, hogy a szakvezetés inkább a védekezésben számít majd rám. Nincs is ezzel semmi baj, de az biztos, hogy küzdeni fogok azért, hogy minél többet lehessek a pályán, akár a támadásoknál is.

– A szűkebb környezeted mit szólt ahhoz, hogy ismét Egerbe költözöl?

– A debreceni kötődésem miatt, legelőször Bíró Imrével, az egri csapat kapusedzőjével beszélgettem erről a lehetőségről, és bevallom őszintén, akkor még nem gondoltam, hogy ide fogok igazolni. Kicsit viccesnek is találtam a szituációt, mert nem értettem az egészet. Ezt követően értekeztem Debre Viktorral, de még mindig nem éreztem úgy, hogy itt kötök majd ki. Viszont sokat beszélgettem a családommal, közeli barátaimmal, és rájöttem, hogy nagy butaságot követek el, hogyha nem vágok bele ebbe az egészbe.

– Kicsit azt érzem a hangodban, hogy annyira váratlanul ért téged ez a dolog, hogy még mindig nehezen hiszed el. Felfoghatjuk ezt tehát úgy, mint pályafutásodban egy második lehetőség?

– Egyértelműen. Amikor Debrecenben nem kaptam lehetőséget, nem gondoltam volna, hogy még egyszer eljön a pillanat erre. Szóval mindenképpen szeretnék megfelelni az elvárásoknak és úgy teljesíteni, ahogyan azt várják tőlem.

– Iskola terén hogy állsz?

– A Debreceni Egyetemen tanító szakra jártam eddig, és most átjelentkezem Egerbe, az Eszterházy Károly Egyetemre. Elméletileg egy esztendő hiányzik a diplomához, de mivel korábban csúsztam egy évet, ezért valószínűleg négy félév vár még rám.

– És a közeg, ami itt talált?

– A helyszínt nem kellett bemutatni, és a lányok közül is szinte mindenkit ismertem már. Hogyha személyesen nem is, névről biztosan. Amit most jelen pillanatban érzek, hogy nagyon jó itt. A hangulat kiváló, és nem csak azért, mert Balmazújvárosból hárman is ideigazoltunk, hanem, mert mindenki beszélget mindenkivel. Nincsenek klikkesedések, vagyis a lehető legjobban alakul eddig minden.

– Végezetül, milyen évet vársz magadtól és a csapattól?

– Magamtól mindenképpen a fejlődést, amiben biztos vagyok, hogy megtörténik majd. Nem tudhatom, mit hoz a jövőm, hogy meddig játszom Egerben, de, hogy ebben a szezonban jobb játékossá válhatok, abban biztos vagyok. Ez is a legfontosabb számomra. A csapatot illetően, nem egyszerű a helyzet, mert nagyon erős a bajnokság mezőnye, és alaposan meg kell majd harcolnunk a győzelmekért, de eddig jó úton haladunk.

 

 

Fenyves Balázs, 2018.07.29.