Új arcok: Petri Ildikó

Váratlan igazolás törte meg a téli felkészülés csendjét, így aztán alábbiakban bemutatjuk Szeghalomról érkező fiatal játékosunkat.


 

– Mindenekelőtt Isten hozott nálunk! Mesélj kérlek az Egerbe érkezésed történetéről!

– Szeghalmi lányként, eddigi edzőm, idősebb Zsadányi Sándortól értesültem először arról a lehetőségről, hogy kipróbálhatom magam Egerben, amire rögtön igent mondtam, hiszen a jövőm szempontjából nagyon jókor jött ez a dolog – idézte fel a történteket az Eszterházy SC legújabb szerzeménye, Petri Ildikó. – A játék mellett azért is örültem ennek a lehetőségnek, mert nyáron érettségizem, és az egyetemi tanulmányaimat is Egerben tervezem elkezdeni.

– A tervek szerint, február végéig játszol itt, majd a tavasz hátralévő részében visszatérsz Szeghalomra. Hogy addig is egy kicsit jobban megismerjünk, elmondanál néhány dolgot magadról, illetve felidézed nekünk hogyan indult a kézilabdás pályafutásod?

– Azzal kezdeném, hogy 2003. Április 11-én, Gyulán születtem, de eddig Szeghalmon éltem, itt is járok gimnáziumba, és itt is fogok érettségizni. Kisgyermekként elég mozgékony voltam, sok testmozgást igényeltem, ezért is írattak be anyukámék kézilabdázni. Előtte majoretteztem is, ám az megszűnt, így maradt a kézilabda. Eddig kizárólag Szeghalmon voltam igazolt játékos, vagyis a mostani az első klubváltásom. Posztomat tekintve, jobbkezesként a pályán leginkább balátlövőként számítottak rám, bár balszélső és irányító poszton is előfordultam már.

– Civil életedet illetően, mik a terveid a jövőben?

– Ahogyan említettem, miután leérettségizem, Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen szeretném folytatni tanulmányaimat. Ezen belül a testnevelő tanári képzés érdekel leginkább, régóta tervezem, hogy a sporttal szeretnék foglalkozni a jövőben. Hogy mindezt milyen másik szakkal párosítom majd, azt még nem tudom, mindenesetre bízom benne, ha már az Egerbe igazolásom összejött, a felvételim is rendben lesz, hogy szeptembertől az iskolapadba is beülhessek.

–  Mit éreztél akkor, amikor néhány nappal leigazolásodat követően, rögtön elsőre pályára léphettél, ráadásul a K&H Liga harmadik helyezettje ellen?

– Furcsa érzés volt, az egészen biztos. Ennek ellenére nem mondanám, hogy izgultam, inkább csak szokatlan volt az egész légkör, hiszen Szeghalmon egyáltalán nem voltam hozzászokva, hogy ilyen kaliberű ellenféllel szemben kell készülni. Természetesen így aztán az is meglepett, hogy pályára léphettem, aminek nagyon örültem.

– Milyenek az új társak, hogyan fogadtak a lányok, és sikerült már megszoknod az egri létet?

– Habár még túl sok időt nem töltöttem el Egerben, mégis úgy érzem, már megszoktam az új környezetemet. Abból a szempontból új a helyzet, hogy korábban csak Szeghalmon éltem, ennek ellenére sem okozott gondot a beilleszkedés. Sokat segítettek a lányok, különösen Pankotai Luca, akivel együtt lakom most. Bízom benne, egyre gyorsabban felveszem majd a ritmust, ami azért is fontos számomra, mert szeretném felmérni, hol járok a kézilabda tekintetében. Ezért is fontos lépés számomra a mostani klubváltás, itt biztosan kiderül, hogy milyen irányban folytathatom a pályafutásomat, és, hogy ezt követően, hogyan gondolkozzak a jövőmről.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.01.11.
(FOTO: Szepesi Áron)