Új sorozatot kezdenénk

Debre Viktor elmondása szerint, Balmazújvárosban elsősorban azt kell bebizonyítani, hogy a múlt hétvége csak egyszeri kisiklás volt.


 

NB I/B, nők, kelet, 17. forduló
NKK Balmazújváros (11.) – Eszterházy SC (1.)
Balmazújváros, március 14., szombat, 17.00. (zárt kapuk mögött!)
V.: Barna Viktor, Kovács Bence.

 

2018. Február 24., PC Trade Szeged – Eszterházy KESC 32-22. Az utolsó olyan dátumot és eredményt idézzük, amikor a másodosztályú bajnokságban vereséget szenvedett az Eszterházy SC felnőtt együttese, egészen az előző hétvégéig.

Amint látható, több mint két esztendőnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Dunakeszin 33-30-as vereséggel véget érő találkozó megszakítson egy nagyon-nagyon hosszú sorozatot. Persze, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ebből egy évet a K&H Ligában töltött a társaság, de tény, ettől még a két év, az két év.

Minden sorozat azért van, hogy egyszer megszakadjon, és egy új kezdődjön, folytathatnánk ezzel a közhellyel is, de akárhányszor is előkerülnek ezek a szavak, mindig meg kell állapítanunk, attól még teljesen igazak. Az egriek az NB I/B keleti csoportjának első tizenöt fordulójában sikert sikerre halmoztak, és bár sokan bíztunk benne, ez a lendület kitarthat a szezon legvégéig, a múlt hétvége mégis közbeszólt.

Van ilyen, az élet nem áll meg, azt pedig majd csak a pontvadászat végén fogjuk megtudni, hogy valójában mekkora jelentősége is volt a háromgólos vereségnek. Ilyenkor egyébként általában két forgatókönyv alapján megy tovább az élet: vagy a tipikus jókor jött pofon esete érvényesül, vagy akár egy negatív széria is kialakulhat. Utóbbira természetesen véletlenül sem szeretnénk gondolni, ezért legyünk inkább mi is pozitívak!

A lányok mindenesetre már a hét legelső edzésétől kezdődően nagyon optimistán láttak hozzá a munkához, és miután a második helyezett Pénzügyőr SE-vel szemben továbbra is öt pont az előny a tabella élén, így nincs is ok a pánikra. – Nagyon remélem, hogy a múltheti eredmény csak egyetlen alkalomról szólt, legalábbis nagyon úgy készülünk, hogy ez ne ismétlődjön meg – erősített rá Debre Viktor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Minden csapat életében vannak ilyen napok, nekünk ez Dunakeszin érkezett el, ahol rosszul is játszottunk, az ellenfél ráadásul jó teljesítményt nyújtott, így a végére esélytelenek voltunk. Ilyen van, mindig is mondom, hogy a sportban minden lehetséges, úgyhogy remélem, hogy tanultunk belőle, mert ez lenne a legfontosabb. Úgy érzékelem, hogy ezzel nem lesz gond, legalábbis azt gondoltam, jobban megviseli majd a lányokat a vereség ténye, de szerencsére nem így történt. Általában meg szoktak viselni a vereségek, ám most nem ez volt, még úgy sem, hogy egy kiesés elől menekülő csapattól kaptunk ki. Ez a tipikus eset volt, amikor, ha százszor játszunk, lehet, hogy mi nyerünk kilencvenkilencszer, csak éppen ez volt az az egy, amikor az ellenfél. Megyünk tovább, most majd azt kell bebizonyítanunk, hogy valóban csak egy kisiklásról volt szó. Most sem lesz egyébiránt egyszerű dolgunk, mert a Balmazújváros érdekes eredményeket ért el eddig a szezonban. Riválisunknál mindig is attól függ az egész, hogy hány játékos játszik vissza az első osztályú Debrecenből. Mivel ezen a hétvégén nem lesz forduló az élvonalban, így valószínűsíthető, hogy mindenki visszajátszik majd. Nehéz volt a felkészülés is, mert három meccset is megnéztem, de mind a három találkozón más összeállításban láttam a balmazújvárosiakat. Összességében egy nagyon fiatal együttesről beszélünk, amely soraiban igazából az irányító Szabados Ibolya képviseli a rutint, aki remekül vezeti a társakat. Ezért is mondom, hogy nem lesz könnyű mutatvány a szombati fellépésünk sem, itt is meg kell majd küzdeni a kettő pontért, nem fogják azt ingyen adni. Azt is tudomásul kell venni, hogy minket mindenki meg akar verni, mert mi vagyunk az elsők, ezért ellenünk mindenki nyugodtan játszhat, mondhatni, teher nélkül. Ezzel együtt kell élnünk, de, aki meg akarja nyerni a bajnokságot, annak el kell viselnie az ilyen jellegű dolgokat is.


 

A 17. forduló további párosításai:

2020. Március 14., szombat
11.00.: VS Dunakeszi – FTC U19
12.00.: Pénzügyőr SE – Tempo KSE
14.00.: Gödi SE – Oxxo Energy Orosházi NKC
15.00.: GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Hajdúnánás SK
18.00.: Kispest NKK – PC Trade Szeged

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.13.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)