Újabb beálló érkezett

Alaxai Zoé az MTK ifjúsági csapatából tér vissza otthonába, Egerbe, ahol ugyanakkor korábban még nem játszott.


 

A nagy nyári játékoskeringő nyolcadik fejezete az érkezők oldaláról Alaxai Zoé, aki története kicsit egyedülálló, hiszen, úgy igazol az Eszterházy SC felnőtt csapatába, hogy, bár korábban nem játszott itt, mégis hazatér.

– Így igaz, mert ugyan húsz évvel ezelőtt Miskolcon születtem, viszont Egerben élek a családommal, úgyhogy mondhatni, hazatérek – fejtette ki az egyetemisták nyolcadik nyári szerzeménye.

– Olyan szempontból kicsit érdekesen alakult eddigi pályafutásom, hogy négy éve kezdtem el kézilabdázni. Középiskolás éveim során a fővárosi KSI együttesében játszottam három szezonon át, így kerültem az előző évadban az MTK-hoz. Ennek az a története, hogy a KSI-s edzőm a kék-fehéreknél folytatta, ebből adódóan pedig nekem is lehetőségem akadt a váltásra. Ezt követően aztán benne volt a pakliban, hogy felkerülhetek a felnőtt kerethez, de végül ez nem történt meg, ezért új csapat után néztem. Így jött szóba az Eszterházy, a sikeres érettségit követően én kerestem meg a klubot. Meglájuk, mit hoz a jövő, mindenesetre én boldog vagyok, hogy itt folytathatom, mivel egy nagyon jó csapatba igazoltam. Az elmúlt évek alapján, az egyik legjobb NB I/B-s társaságba csöppentem, amellyel az a célom, hogy feljussunk az NB I-be. Saját magam szempontjából, miután négy éve kézilabdázom, pontosan tudom, hogy van még hová fejlődnöm, úgyhogy bízom benne, jól sül el a következő szezon.


 

Az Eszterházy SC eddigi nyári játékosmozgása:

Távozott (5 fő):
Iván Emese (Békéscsaba, NB I.), Pados Mónika (Pázmány-Gárdony, NB I/B), Petrovics Gerda (?), Győrffy Alexandra (Érd, NB I), Sári Barbara (MTK Budapest, NB I)

Érkezett (8 fő):
Bató Lili (Szeged KKSE, NB I/B), Szecsődi Laura (Vasas SC, NB I/B), Gindeli Panna (Orosházi NKC, NB I/B), Vajk Eszter (Alba Fehérvár, NB I), Jurmann Gréta, Alaxai Zoé (mindkettő MTK Budapest, utánpótlásból), Solt Anna (FTC, utánpótlásból), Papp Dóra (Hevesi SE, NB II)

Szerződést hosszabbított (8 fő):
Leiner Bernadett, Bernát Dorina, Kiser Panna, Kobela Tamara, Brettner Zsófia, Kuti Bettina, Buzsáki Nikolett, Pankotai Luca

 

 

Fenyves Balázs, 2020.07.19.
(FOTO: mtk.hu)