Újabb ifjúsági siker

Ezúttal ráadásul idegenben, a jó erőkből álló Kézilabda Szeged SE otthonában született két egri pont.


 

Az előző forduló Kazincbarcika elleni magabiztos győzelmét követően, a mögöttünk hagyott hétvégén Tisza-parti túra várt az Eszterházy SC ifjúsági együttesére. A lányok a Kézilabda Szeged SE otthonába látogattak, amely társasággal szemben előzetesen nehéz ütközetre lehetett számítani.

– Nagyon jól dolgoztak a héten a lányok, az edzésfeltételeink is tökéletesek voltak, és a csapat hangulata is nagyon pozitívan alakult a felkészülés alatt – vezette fel a győztes találkozó pozitív előjeleit Lakatos László, az egriek edzője.

– Az öltözőben a taktikai megbeszélést azzal kezdtem, hogy a hazaiak negyedik helye ellenére a csapatom megérett arra, hogy elvigye a két pontot Szegedről. Jól is kezdtük a találkozót, gyors játékkal, pontos befejezésekkel. Az alacsonyabb felépítésű hazaiak főleg betörésekkel veszélyeztettek, de jól zárt a védekezésünk és ebből a gyors támadásaink is eredményesek voltak. Jurmann Gréta megint remekül irányított, és Barabás Roxána beállós játéka is kiemelkedő volt. A tizedik perctől fokozatosan növeltük az előnyünket, a legnagyobb különbséget a félidő végére sikerült elérni.

A második játékrészben az ötvenedik percig nem változott a különbség. Dohány Vanda góljainak köszönhetően tartottuk ugyan az előnyt, de sok technikai hibával és pontatlan befejezésekkel játszottunk. Sokszor nem volt velünk a kapufa sem, támadásban kezdtünk elbizonytalanodni. Védekezésben Romány Kinga kivételével felpuhultunk. A végjátékba előnnyel mentünk bele, ám az erős hazai pályán két perccel a vége előtt mindez egyetlen gólra fogyott. Támadtak a hazaiak, Fodor Laura mégis ziccert védett, majd a támadásunk végén a kiharcolt bűntetőt ismét sebészi pontossággal értékesítő Zákányi Blanka állította be a végeredményt.

Egy játékos kivételével mindenkit a pályára tudtam küldeni, és a gólok is nagyon megoszlottak a lányok között. Egyenletesen kiemelkedő teljesítményt Barabás Roxána és a nagyon jó statisztikai mutatót produkáló Zákányi Blanka nyújtott. Az első félidőben védekezésben és támadásban is nagyon jól teljesített a csapat, a második játékrészben azonban a támadójátékunk beszürkült és elbizonytalanodott. A végjátékot a lányok a csapategységgel hozták, aminek nagyon örülök, hiszen minden körülmény ellenére, ezen a találkozón mi voltunk a jobbak.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 8. forduló
Kézilabda Szeged SE – Eszterházy SC 26-28 (12-17)
Szeged, zárt kapuk mögött.
V.: Hirth Gy., Takács Sz.
ESC: Fodor L. – ZÁKÁNYI 5, KOVÁCS D. 2, BARABÁS 1, JURMANN 6, Barta A. 2, KIRÁLY L. 2. Cs.: Barta K. – ROMÁNY K. 2, LÉNÁRT E. 2, DOHÁNY V. 4, Nagy E., Fodor I. 1, Ficzere 1, Horváth-Vadon. Edző: Lakatos László.

 

A 8. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Tempo KSE 18-37
Szeghalmi NKC – DKA II. 27-35
Dabasi KC VSE – Fiatal Kézilabdások SE elhalasztva
Kazincbarcikai KSE – DVSC Schaeffler II. elhalasztva
Gödi SE – DVSC Schaeffler III. elhalasztva

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.17.