Újabb két távozó

Két „őseszterházys”, Petrovics Gerda és Pados Mónika is máshol folytatja pályafutását.


 

Szó se róla, izgalmas időszakot élünk, hiszen gyakorlatilag minden napra jut valamilyen zuhanyhíradós hír az Eszterházy SC felnőtt együttesét illetően. Tegnap már jó dolgokról is beszámolhattunk, amikor kilenc idei játékos szerződéshosszabbításáról írtunk, és ugyan még mindig vannak kérdőjelek a 2019/2020-as keretben helyet foglalókkal kapcsolatosan, most újabb lényeges dolgot tudunk bejelenteni.

Más kérdés, hogy sok boldogságot nem találunk benne, hiszen két olyan személy jelentette be, távozik a nyáron, akik hosszú időt töltöttek el a hevesi megyeszékhelyen. Egészen pontosan Pados Mónikáról és Petrovics Gerdáról van szó, ami akárhogy is nézzük, az eddigieket tekintve érzékeny veszteséget jelent.

Pados Mónika két egri időszakot is magáénak tudhat eddigi karrierében. Az első a 2011/2012-es szezonban kezdődött, egészen a 2014 nyarán bekövetkezett távozásig, a második pedig 2018 őszén jött el. Petrovics Gerda a klub történetének első élvonalbeli szezonjában, a téli időszakban csatlakozott a társasághoz, az itt eltöltött hat és fél esztendő során pedig igazi vezéregyéniséggé vált.

Mindkét játékos részese volt az Eszterházy eddigi legnagyobb sikereinek, az átlövő az első másodosztályú bajnoki címből vállalt oroszlánrészt, míg az irányító a másodikból. Mindketten tagjai voltak a két első osztályú bajnokságban szereplő gárdának, idén pedig újabb NB I/B-s aranyérmet ünnepelhettek volna, hogyha be lehetett volna fejezni a bajnokságot…

Ez a történet viszont most itt ér véget, ezért nem is tudunk mást írni, minthogy az Eszterházy SC nevében köszönjük azt a sok szép emléket, amit közösen élhettünk át, a két játékos további életéhez pedig további sok sikert és jó egészséget kívánunk!


 

Az Eszterházy SC nyári játékosmozgása:

Távozott (3 fő):
Iván Emese (Békéscsaba, NB I.), Pados Mónika (?), Petrovics Gerda (?)

Érkezett (0 fő):

Szerződést hosszabbított (9 fő):
Leiner Bernadett, Bernát Dorina, Kiser Panna, Sári Barbara, Kobela Tamara, Brettner Zsófia, Kuti Bettina, Buzsáki Nikolett, Pankotai Luca

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.13.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)