Újabb kiütés, vezéráldozattal

A Hajdúnánás tizenhat gólos legyőzésével maximálisan elégedettek lehetünk, Iván Emese súlyosnak tűnő sérülése miatt azonban aggódhatunk.


 

A szezonban következő háromhetes bajnoki szünetet megelőzően, az ősszel 28-27-es arányban legyőzött Hajdúnánás gárdája látogatott szombat este a Leányka útra. A papírforma egyértelműen Eszterházy KESC-győzelmet jósolt, de mindezt a pályán kellett abszolválni.

Az első percek elég kiegyenlített játékot hoztak, 4-3-ig ugyanis felváltva estek a gólok. Elég eseménydúsra sikeredett tehát a start, de sajnos a találkozó legfájóbb pontját is ekkor jegyezhettük fel. Pontosan huszonhét másodperc telt el a összecsapásból, amikor Iván Emese révén megszületett az első gól.

Csakhogy a felugrást követő leérkezésnél az egriek balkezese olyan rosszul lépett a lábára, hogy fájó arccal a földön maradt. A segítség persze nem maradt el, de az elsődleges diagnózis alapján, elég csúnyán bedagadt Iván Emese bokája, és még be is vérzett. A kórházba érkezésig más információt nem kaptunk, mindenesetre ezúton is jobbulást kívánunk!

A már említett 4-3-as állás után tehát kezdett egyre inkább ellépni vendégétől az EKESC, és igazság szerint innentől egy teljesen más mérkőzés kezdődött. Abból a szempontból legalábbis mindenképp, hogy az egyre masszívabb hazai hátsó alakzat ellen csak kevésszer talált megoldást Molnár András alakulata.

Elég sokáig egyedül Lévai Zsófival nem sikerült tartani a lépést, aki több átlövésgóllal szomorította az egyetemistákat. És, ha már szóba került a hajdúnánásiak kiválósága, a pontvadászat góllövőlistájának második helyezettje és az első Sári Barbara között szép kis párbaj alakult ki.

Az egri beálló hatodik találata hozta meg ráadásul először a kétszámjegyű különbséget, és miután a huszonhatodik percben már 17-7 állt a táblán, elég hamar kijelenthettük, kézben van a meccs.

Szerencsére fordulás után sem adta ki kezéből az irányítást Debre Viktor és Rutka Péter együttese, a második félidő legszorosabb állását ugyanis a közte nyolc jelentette. Mindennek köszönhetően, a végjátékban már mindenki a pályára léphetett, amit mindenki meg is hálált.

A mezőnyjátékosok közül egy kivételtől eltekintve, valamennyien betaláltak a rivális kapujába, az utolsó másodperc Kovács Fanni által végigvitt lerohanásával pedig az egy szem „adós leányzó” is feliratkozott a góllövőlistára, kialakítva ezzel a 37-21-es végeredményt.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Nagyon örülök neki, hogy az őszi egygólos győzelmünk után, most idő előtt el tudtuk dönteni a két pont sorsát. Annak különösen, hogy szinte tökéletes védekezés párosult a mai produkciónkhoz, sok jó egyéni teljesítménnyel együtt. Egyedül Iván Emese sérülése miatt lehetünk bosszúsak, ami ugyanakkor mindig benne van a sportban.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 20. forduló
Eszterházy KESC – Hajdúnánás SK 37-21 (18-10)
Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.
V.: Garai B., Takács D.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, Iván E. 1, PETROVICS 6, SÁRI 9 (3), Hanczvikkel 1, BUZSÁKI 5. Cs.: Leiner – Molnár N. 4, Kovács F. 1, VESZTERGOMBI 3, Muhari 1, KOBELA 4, Nagy E. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/3. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. p.: 7-3, 18. p.: 12-6, 24. p.: 15-7, 36. p.: 21-11, 42. p.: 24-13, 48. p.: 29-15, 54. p.: 31-19.

 

A 20. forduló további eredményei:

Orosházi NKC – Kézilabda Szeged SE 35-26
Kispest NKK – Szent István OTP 26-31
Hódmezővásárhelyi LKC – PC Trade Szeged KKSE 23-33
Nyíradony VVTK – Pénzügyőr SE 36-28
Gödi SE – Szentendrei NKE 42-33
NKK Balmazújváros – Gyömrő VSK 41-24

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.17.
(FOTO: Kakuk Dániel)